Szenzációs névsor a legnagyobb szingapúri lóversenynapon

2012-04-25
A május 20-án megrendezésre kerülő két Group 1 futamra, a Singapore Airlines International Cup-ra és a Krisflyer International Sprint-re, a verseny történelmének legerősebb mezőnye gyűlt össze.


A már hagyományosnak mondható lóversenyünnepen megrendezésre kerülő 2000 méteres, 3 millió SGD (2,4 millió USD) díjazású Singapore Airlines International Cup, az 1200 méteres, 1 millió SGD-s (802 ezer USD) KrisFlyer International Sprint, és a Global Sprint Challenge jónéhány kiemelkedő versenylovat vonz Szingapúrba. 

A világ minden tájáról, például Ausztráliából, Japánból, az Egyesült Arab Emirátusokból, az USA-ból, Hong Kong-ból, Nagy Britanniából, Franciaországból és Dél-Afrikából érkeznek versenyzők, de természetesen a legjobb szingapúri telivérek is rajtgépbe állnak. A nevezettek között több, mint 30 G1 győztes paripa található.


A Singapore Airlines Cup-on ott lesz az Aidan O’Brien által trenírozott Cape Blanco, valamint a többszörös Group 1 győztes Gio Ponti. 

A tavalyi bajnok trénere, Mike de Kock hét lovat nevezett, köztük a Dubai World Cup-on is résztvevő Bold Silvano-t. Ott lesz Szingapúrban a Cup-on már kétszer futott Previs, valamint a britek büszkesége, Snow Fairy is.


A KrisFlyer-re a a világ legyjobb sprintereinek krémje nevezett, elsőként talán Hay List-et lehet kiemelni, annak ellenére, hogy ő az utóbbi időkben térdproblémával küszködik.

Sacred Kingdom, a két évvel ezelőtti, és Green Birdie, a címvédő bajnok ismét a nevezettek között van. A helyi bajnok, Rocket Man is rajthoz áll, hogy megszorongassa az előbb említett két paripát.

Hasonlóan a tavalyi futamhoz, idén is nevezett az Oakleigh Plate nyerő Eagle Falls, JJ The Jetplane, Kinsale King és az amerikai Unzip Me.

Rocket Man mellett Szingapúr két másik említésre méltó lovat is indít: Better Be The One-t és Eclair Fastpass-t.


“Az idei nevezési lista a legerősebb, mely erre a két futamra valaha is érkezett” mondta Mike Wanklin a Singapore Turf Club alelnöke. „A KrisFlyer-re, mely idén a Global Spring Challenge keretében kerül megrendezésre, Black Caviar kivételével a világ összes top sprintere nevezett.”


Címkék: lóverseny,