Lóverseny tipp: Szent László Díj

Hétfőn feloldották az elmúlt hét pénteken elrendelt vesztegzárat a Kincsem Parkban, így rövid intermezzót követően folytatódhat a 2012-es versenyszezon.

 

A hétvégén a Listed besorolású Szent László Díj jelenti majd a napi főfutamot, ahol a kétévesek mérik össze erejüket 1400 méteren, de most vasárnap rendezik a múlt héten elhalasztott Gróf Széchenyi István Emlékversenyt is. 

 

A Szent László Díj mezőnye:

 

Akaba (mén) Mindössze egy alkalommal láthattuk versenyezni az Esde Bt. lovát. Akkor harmadik helyen végzett, s közel tizenöt hosszal verte, a most is indulónak jelentett Billy Tiger-t. A mezőny első felébe várjuk.

 

Billy Tiger (mén) A közelmúltban Magyar Derbyt nyert Gyolai család egyik reménysége, aki szintén az előbb említett versenyben debütált egy hetedik helyezéssel. Azóta sokat jöhetett előre.

 

Bungee (mén) A lengyel tenyésztésű csikó pályafutása negyedik versenyére készül. Budapesti második helyezését követően, Pozsonyban ötödikként végzett, majd nem sokkal később biztosan búcsúzott a nyeretlenek táborától a Kincsem Parkban.

 

Császár (mén) A Crimson-tól született telivér eleddig csak egyszer indult versenyben. A Bungee által megnyert futamban kilencedik helyen zárt, több mint tizenhat hosszra a győztestől. Nincs könnyű helyzetben, de a származása alapján benne van a meglepetés.

 

Malibu (mén) Ifjú kora ellenére, idén már hatodik versenyét fogja futni vasárnap. A kezdeti gyengébb szereplések után, folyamatos javulást mutatott. Utolsó két versenyében, az I. kategóriás Remény Díjban és az Elit Kategóriás Blaskovich Ernő Emlékversenyben egyaránt második. Ismét a győzelemért csatázhat.

 

Tickle The Queen (mén) Június közepén mutatkozott be a budapesti versenypályán. Elsőre negyedik helyen ért célba. A Patay Sándor Emlékversenyben harmadik lett. Hátránya kevesebb, mint két hossz volt a futamnyertes Pirkadatkor kelőhöz képest. Követező versenyében búcsút intett a nyeretlenek táborának, majd Pozsonyban is megmérették, ahol negyedik lett.

 

Vincellér (mén) A Patay Sándor Emlékversenyben pénzdíjas ötödik helyezést szerzett, míg a nyeretlen csikók között harmadik helyezett lett. Érdekesség, hogy mindkét említett futamban az azóta sokat javult Malibu előtt végzett.

 

Bright Gold (kanca) Háromezer euróért került a Gyolai család tulajdonába. Származása alapján könnyedén nyerhetne, de helyzete nem tűnik egyszerűnek, hisz versenyben még nem vett részt.

 

Havanna (kanca) Az angol import apja az Epsom Derby győztes Motivator. Első versenyében hetedikként ért célt a Kincsem Parkban. Augusztus végén jó versenyt futva lett második Pozsonyban, majd nem sokkal később a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben harmadik helyezést szerzett.

 

Mac Pursuits (kanca) Ribárszki Sándor trenírozottja könnyen, hat lóhosszal nyerte bemutatkozó versenyét, mely után Pozsonyban csak hatodik, de jóval erősebb ellenfelek között. Legutóbb őt is a Gróf Károlyiban láthattuk, de ott utolsóként fejezte be a versenyt.

 

Pirkadatkor kelő (kanca) Megnyerte a Patay Sándor Emlékversenyt és a Remény Díjat is, de a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben csak hetedik helyezést szerzett. 

 

Rendimento (kanca) Az Álmodó istálló kancája helyezetlen lett első futása alkalmával, de másodjára már győzött. Nem is akárhogy, hiszen nyolc hosszal verte a másodikként célba érőt. 

 

Springolina (kanca) Szintén a Gyolai család tulajdonában álló telivér. A sárga kanca első versenyeiben kissé „zölden” mozgott, de legutóbb már harmadik helyezést szerzett a szlovák fővárosban. Ekkor közvetlenül Tickle The Queen előtt ért el a célt.

 

Szonáta (kanca) Akaba istállótársa, papíron a legfőbb favoritnak számít. Elsőre szép stílusban győzött nyeretlenek között, amit a Károlyiban aratott magabiztos siker követett. Ezt a versenyt is megnyerheti.