Szendvicsbuszból árulják a lottót Balassagyarmaton

2015-08-14
Újfajta jelenséggel szembesültek a Balassagyarmaton élő szerencsejátékosok: a lottózó átalakítása miatt csütörtöktől egy szendvicsbuszra emlékeztető lakókocsiból árulják a sorsjegyeket, s annak ablakán át kell feladniuk a lottó-, totó- és egyéb szelvényeiket is.

 

Az új Tippmixre való áttérés, valamint az élő sportfogadás bevezetése nemcsak a Szerencsejáték Zrt.-nek került ötmilliárdba, de a jelek szerint a játékosoktól is áldozatot követel.  A Nógrád megyei kisvárosban már a múlt héten olvasni lehetett a tájékoztatást, hogy a Szerencsejáték Zrt. Rákóczi úti lottózója augusztus 12-én, szerdán délben bezár, másnaptól pedig a szomszédos kapualjban kialakított mobillottózóból szolgálják ki az embereket. 

 

 

A balassagyarmati lottózó ajtajára kihelyezett tájékoztatás a szomszédos kapualjba tereli a játékosokat

 

Mint megtudtuk, az ideiglenes költözésre a lottózó átalakítása miatt van szükség. Ez pedig összefügg azzal, hogy Balassagyarmaton is egy élő fogadási sarkot alakítanak ki, új tévékészülékekkel, amelyeken egyenesben nyomon lehet majd követni a legfrekventáltabb sporteseményeket, s közben persze fogadni is lehet majd rájuk. 

 

Az időzítés nem igazán szerencsés, hiszen az átmeneti megoldás bevezetése éppen a legnagyobb nyári kánikulában történik. Bár a lottózós hölgyek a költözés előtt egy kicsit aggódnak amiatt, hogy finoman szólva melegük lesz majd a szendvicsbuszban, de csütörtökön érdeklődésünkre azt mondták: jó benn a levegő. Ezzel szemben a játékosoknak az eddigi jó hűs, klímával ellátott lottózó helyett most a 35 fokos hőségben, a szabadban álldogálva, egy pultra támaszkodva kell töltögetniük a lottó- és Tippmix szelvényeiket.  Ez azért nem ugyanaz a komfortfokozat, amihez az elmúlt években hozzászokhattak – még jó, hogy a kapualj árnyékos, és az esőtől is védett. 

 

A kánikulában állva, egy pultnál kell töltögetni a szelvényeket 

 

A Szerencsejáték Zrt. honlapja szerint a cég június 24-én kötött közel 11,8 milliós szerződést a Pool Magyarország Kft.-vel a balassagyarmati lottózó kivitelezési munkálataira, s a megállapodás eredetileg augusztus 13-áig szólt.  Ennek ellenére az ideiglenes állapot egy-másfél hónapig is eltarthat.  

 

Legalább a naptól és az esőtől védve van az ideiglenes lottózó
  

Kíváncsiak várjuk a további fejleményeket, hogy vajon egyedi jelenségről van szó, vagy hamarosan más települések lottózói környékén is feltűnik-e majd a zöld-sárga szendvicsbusz.

 

Pósfai Gyula
Címkék: lottó, lottózó,