Trafik-ügy: Személyes adattal való visszaélés miatt nyomoz az ügyészség

2013-06-03
Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn a trafikpályázatok ügyében személyes adattal való visszaélés miatt, ugyanakkor a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekmények gyanúját nem találta megalapozottnak - közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.

 

A főügyész közleményében azt írta: a főügyészség "országgyűlési képviselők és magánszemélyek feljelentései nyomán - miután a május 3-án elrendelt feljelentéskiegészítés során beszerzett adatok alapján a személyes adattal visszaélés vétsége gyanúját nem lehetett kizárni - a mai napon személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el".

 

Keresztes Imre ugyanakkor hangsúlyozta: a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekményének gyanúját a feljelentéskiegészítés nem támasztotta alá, így e vonatkozásban nem rendeltek el nyomozást.

 

A nyomozás alaphatárideje - a feljelentés kiegészítésének határidejére is tekintettel - 2013. július 3. A főügyész hozzátette: az elrendelt nyomozás a gyanúval érintett konkrét cselekményre vonatkozik.

 

A különböző ügyészségekre érkezett beadványok közérdekvédelmi hatáskörbe tartozó vonatkozásait a Fővárosi Főügyészség vizsgálta - tette hozzá közleményében Keresztes Imre.

 

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért április végén jelentette be, hogy feljelentést tett a dohány-kiskereskedelmi koncessziók odaítélése ügyében, az MSZP ugyanekkor a legfőbb ügyészhez fordult, több szervezet pedig közérdekű adatigényléssel kérte a trafikpályázatok nyilvánosságra hozatalát. 

 

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár akkor azt közölte, állnak a vizsgálatok elé, a Fidesz szóvivője, Zsigó Róbert pedig azt mondta: senkinek nincs joga alaptalanul vádaskodni a pályázatok eredménye ügyében.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: trafik,