Száz forint lesz az alaptét a TippmixPro-n

2013-05-10
Tippmixpro néven napokon belül indul a Szerencsejáték Zrt 528 millió forintból fejlesztett új sportfogadó oldala, mely az eredeti tervekhez képest már jó egy éve csúszik.

 

A Tippmax nevű játék vasárnap leáll, a Tippmix online változatát később szüntetik meg, de annak lottózókban játszható változata megmarad - írja az origo.hu. Az új oldal indulásának pontos időpontja még mindig nem derült ki, de a Szerencsejáték Zrt közlése szerint nagyon közel állnak az induláshoz. A végső tesztelést végző csapat már valós körülmények között, éles bankszámlákkal játszik. 

Az oldal különösebb beharangozó reklámkampány nélkül fog indulni, mert a közeljövőben nincs olyan kiemelt sportesemény, melyhez azt kötni lehetne.

 

A szerencsejatek.hu oldalon regisztrált játékosoknak nem kell majd ismét regisztrálniuk az oldalon, bár a TippmixPro új felhasználói szabályzata miatt elképzelhető, hogy kiegészítő adatokat is meg kell majd adniuk, például telefonszámot. A tippmixpro.hu csak magyar nyelven lesz elérhető, regisztrálni csak magyar bankszámlával, és magyar tartózkodási hellyel lehet, 18 éves kor felett.

 

A legkisebb megjátszható tét 100 forint lesz, egy forintonként lehet majd emelni a tétet. A rendszer a Tippmixnél több eseményre kínál majd fogadási lehetőséget - megjátszható lesz többek közt az eredmény (hendikeppel is), a gólok száma, a félidei eredmény, illetve ezek kombinációja. Lesz élő és hosszútávú fogadási lehetőség is. 

 

A nyeremények után nem kell személyi jövedelemadót fizetni, a be- és kifizetéseknél jelentkező banki jutalékot a Szerencsejáték Zrt átvállalja (a banki tranzakciós költséget azonban nem).

 

A társaság reményei szerint az év végéig 50 ezer aktív sportfogadója lesz az oldalnak - a Szerencsejáték Zrt terminológiájában ezek azok a felhasználók, akik legalább havonta egyszer fogadnak. Mobileszközre optimalizált változat, illetve mobil app egyenlőre nem lesz, ez a későbbiekben készül majd el.

 

A Népszabadság kérdésére a cég elmondta, hogy a piackutatások alapján - amennyiben a fogadók a szolgáltatást megfelelő minőségűnek tartják - a játékosok döntő része hajlandó lesz áttérni a Tippmixpróra a nemzetközi oldalakról. Ennek némileg ellentmond a Fortunaweb felmérése, melyből az derült ki, hogy a komoly sportfogadói múlttal rendelkező játékosok csak fele tervezi kipróbálni az új oldalt, ők is csak kíváncsiságképpen, és nagyon nem tervezik, hogy elhagyják megszokott külföldi irodájukat.