Szász Emese Eb-bronzérmes

2013-06-20
Bronzérmet nyert a párbajtőröző Szász Emese a zágrábi vívó Európa-bajnokságon.

 

A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes, 2006-ban vb-harmadik magyar versenyző - aki a csoportmérkőzéseket hibátlan mérleggel zárta - a francia Auriane Mallo, Révész Julianna és az észt Irina Embrich legyőzésével jutott el a főtáblán az elődöntőig, ahol Francesca Quondamcarlo várt rá.

 

Szász az első három percben gyorsan 3-0-s hátrányba került, de a pihenőig két tust ő is adott, így 2-3-nál mehetett pihenni. A második szakaszban egyenlített, majd 3-3 után egyik fél sem aktivizálta magát, ezért az asszóvezető megállította őket, és újabb pihenő nélkül következett a harmadik három perc. A vezetőbíró döntése megzavarta Szászt, aki megint hátrányból volt kénytelen vívni, majd egyre jobban siettette az akciókat, ami az olasznak kedvezett. Így fokozatosan nőtt a különbség, és a vége 8-15 lett.

 

"Egyik szemem sír, a másik nevet - idézte a szövetség honlapja Szász Emesét. - Nem volt még egyéni Európa-bajnoki érmem, ez volt a célkitűzésem, úgyhogy nagyon örülök. De csak holnap... Az ugyanis zavar, hogy olyan vívótól kaptam ki, akinél szerintem jobb vagyok, ráadásul a reggeli csoportmérkőzésen 4-1-re vertem. Nagyon elfáradtam, ami reggel sikerült, az este már nem."

 

Révész Julianna 13., Antal Edina 35., Budai Dorina pedig 41. lett.

 

A szerdai bronz a magyar küldöttség harmadik érme a horvátországi Eb-n. Kedden második lett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású férfi párbajtőrcsapat, valamint harmadik a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin alkotta női tőrválogatott.

 

Eredmények:

 

a 64 között:

Révész Julianna-Beate Christmann (német) 15-14

Emma Samuelsson (svéd)-Budai Dorina 13-12

Lawrence (brit)-Antal Edina 13-12

 

a 32 között:

Szász-Auriane Mallo (francia) 15-9

Révész-Julia Beljajeva (észt) 15-8

 

a 16 között:

Szász-Révész 15-10

 

a negyeddöntőben:

Szász-Irina Embrich (észt) 15-10

 

az elődöntőben:

Ana Branza (román)-Renata Knapik (lengyel) 15-9

Francesca Quondamcarlo (olasz)-Szász 15-8

 

a döntőben:

Branza-Quondamcarlo 15-11

 

végeredmény: 1. Ana Branza, 2. Francesca Quondamcarlo, 3. Szász Emese és Renata Knapik, ...13. Révész Julianna, ...35. Antal Edina, ...41. Budai Dorina

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vívás,