Szakítás után: 1,6 milliárdos lottó nyereményen vitázik a szétment pár

2017-11-10
Egy férfi, aki nemrég szakított élettársával, a nő tudta nélkül próbált meg felvenni egy 6,1 millió dolláros (1,6 milliárd forintos) lottónyereményt.

 

Maurice Thibeault nemrégiben jelentkezett a torontói lottótársaság irodájában a szeptember 20-i, 12,2 millió dolláros Lotto 6/49 sorsolás két nyertes lottószelvényének egyikével.

Mielőtt azonban a férfi felvehette volna a pénzt, a 46 éves Denise Robertson sürgősségi bírósági végzést szerzett, és értesítette a lottótársaságot, hogy ne adják át volt élettársának a vitatott dollármilliókat.

 

Robertson az ismerősei szerint pár nappal korábban megkérdezte Thibeault, hogy nyert-e a szelvény, melyen a 6, 17, 29, 37, 45, és 47 számokat játszották meg, és a férfi azt válaszolta, hogy nem. A barátai szerint a nő nem is gondolt rá, míg a férfi öt nappal a sorsolás után ki nem költözött a lakásból.

 

 

Azalatt a valamivel több mint két év alatt, míg együtt éltek a nő házában – az annak előző házasságából származó tinédzser lányával – a pár gyakran lottózott, és minden héten felváltva vették meg a szelvényeket. “Maurice és én kapcsolatunk egész ideje alatt vettünk közösen Lotto 649 szelvényeket. Néha ő vette meg a szelvényeket, néha én. Néha adtam neki pénzt, és akkor vette meg a szelvényeket, mikor elment cigit venni.” nyilatkozta Robertson. „Mindig megegyeztünk, hogy ha nyerünk, a nyeremény közös lesz.”

 

A férfi munkatársa szerint a nyertest szelvényt Thibeault vásárolta, a saját bankkártyájával. A biztonsági kamera aznapi felvételét már letörölték, de a tranzakció banki visszaigazolása megvan. Ugyanezen forrás szerint a nő csak azt kérdezte meg sms-ben, hogy megvette-e a szelvényt, azt nem, hogy kihúzták-e a számaikat.

 

A férfi barátai szerint már hónapok óta tervezte, hogy elköltözik, de csak akkor sikerült kiviteleznie, mikor „szerencsés volt”, és nyert a lottón. Szeptember 25-én aztán, mikor Robertson hazaért a munkából, azt látta, hogy a 46 éves, háromgyermekes Thibeault minden holmiját elvitte otthonukból. Később egy közös barátjuktól megtudta, hogy a férfi a munkahelyéről is kilépett. Egy kolléga aztán körlevelet küldött, miszerint Thibeault nyert a lottón, és Robertson ekkor tudta meg, hogy mi a helyzet. A nő ekkor felvette a kapcsolatot egy ügyvéddel, Anita Landry-val, aki azonnal telefonált a lottótársaság torontói központjába, és szeptember 28-án bírósági végzést is szerzett a nyeremény visszatartásához.