Szakértők a brit szerencsejáték piac lassulását várják

2011-12-19
A Global Betting and Gaming Consultants legfrissebb jelentése szerint 2012-ben a szerencsejáték szolgáltatók növekedése lassulni fog a brit piacon, annak ellenére, hogy jövőre rendezik meg az UEFA Európa Bajnokságot.


Egy nagy nemzetközi futballtorna normál esetben 7-8%-os növekedést okoz az Egyesült Királyságban a sportfogadásból származó bruttó játékbevételben. A jövő nyáron Lengyelország és Ukrajna által rendezendő torna  azonban várhatóan csak alig 5,5%-os növekedést fog hozni.


A lóversenyfogadás bevétele, bár kisebb mértékben, de várhatóan szintén esni fog, a bingó pedig előreláthatóan a kormány szigorításainak hatásaitól fog szenvedni. A kaszinók sorsa azonban ígéretesebb lehet, mivel valószínű profitálni fognak a londoni Olimpiai Játékokra érkező turistákból. A lottójátékok várhatólag szintén jól fognak teljesíteni, de ennek ellenére az előrejelzések azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban a bruttó szerencsejáték bevétel növekedése nem fogja elérni a 3,5%-ot. 


Ez része annak az Európa szerte bekövetkező költési kedv csökkenésnek, melyet a jelentés jósol. Olaszország ennek ellenére 2011-ben 24%-os növekedést ért el, és az előrejelzések szerint Európa leggyorsabban növekvő piaca lesz 2012-ben, de csupán 5%-os bruttó szerencsejáték bevétel növekedéssel.

A jelentés előrejelzése szerint Franciaország bevételeinek gyarapodása 2,3%-ra, Spanyolországé és Írországé pedig 1,6%-ra fog lassulni.