Stumpf András pókertornát nyert Las Vegasban!

2014-06-23
A magyar pókeres 77 ezer dollárt, mintegy 17 millió forintot kaszált a Las Vegas-i Venetian kaszinó egyik pókerversenyén.

 

A Las Vegas-i Rio Casino-ban most folyó World Series of Poker (WSOP) pókertorna mellett a többi kaszinóban is rendeznek versenyeket, így a Venetianban is. 

 

A 600 dollár nevezési díjú, $200 ezer garantált tornára összesen 739-en neveztek, így a nyereményalap 385.758 dollár lett, amiből a legjobb 81 játékost díjazták. Erre a tornára nevezett be a WSOP 33-as eseményétől való búcsúzása után a magyar Stumpf András is.

 

A magyar pókerprofi remekül szerepelt az 1B selejtező napon, 15 ezer zsetonnal kezdett, amit a nap végére 157 ezerig tornázott fel, és a döntőre maradt 99 játékosból a 25. helyen állt. Bár a lapok nem annyira jöttek neki a folytatásban, remek játékkal és kitartó hozzáállással már chipleaderként jutott be a kilencfős fináléba.

 

Innentől aztán már nem lehetett megállítani, és a párbajban az izraeli Mordechai Kirschenbaum ellen küzdhetett meg a bajnoki címért. A két játékos végül alkut kötött, Stumpf több zsetonjának köszönhetően 77 ezer dollárt kapott, és átvehette a győztesnek járó trófeát is.

 
Címkék: nyeremény, póker,