Stumpf András a 19. helyen zárt a WSOP-n

2012-05-31
Zajlanak a 2012-es póker világbajnokság, a World Series of Poker eseményei: az első karkötőt Chiab „Chip” Saechao szerezte meg, a 2. versenyen Stumpf András a 19. helyen végzett, és 15.287 dollárral gazdagodott.

 

A WSOP nyitó viadalán, az $500 nevezési díjú Casino Employees No-Limit Hold'em  torna döntő napján 46 játékos vehetett részt. A legtöbb zsetonnal Chiab „Chip” Saechao kezdett, aki tartotta is ezt a pozíciót, és így megszerezte az idei póker-világbajnokság első karkötőjét.

 

A 2. eventen, a $1,500 No-Limit Hold'em-en, mely az első nyilvános viadal volt, számos világsztár is feltűnt. Több, mint kétezer játékos nevezett, a nyereményalap 2.836.350 dollár lett. Asztalhoz ült többek között  Allen Cunningham, Daniel Negreanu, a Fekete Péntek miatt a tavalyi egész WSOP-t kihagyó Phil Ivey, a korábbi Main Event-győztes Jonathan Duhamel és Phil Hellmuth, valamint a November Nine volt tagja, Chino Rheem és Ylon Schwartz.

Nagy meglepetésre Phil Ivey már az 5. vakszinten kiesett, így nem folytathatta a játékot a második napon, melyre 239 játékos jutott tovább. Köztük egy magyar is: Stumpf András kiváló pozícióban, a chip count 16. helyén folytathatta a játékot. Végül pénzbe is ért, a 19. helyen végzett, és 3,7 millió forintnak megfelelő összeggel távozhatott. 

 A 3. napra 15-en jutottak tovább, a chipleader az amerikai Jacob Bazeley.

 
Címkék: póker,