Sportfogadás tippek: Tour de France 2013 long term

2013-07-01
Javában zajlik a 2013-as 100. jubileumi Tour de France kerékpárverseny. Eddig két szakaszt teljesítettek, de még semmi sem dőlt el, Korzikán csak 'bemelegítenek' a srácok

Tour de France 2013 (long term fogadás)

Tipp: Froom nyeri a 2013-as Tour-t

Odds: 1.66

Iroda: bet365

 

Az idei Touron a szakértők szerint Contador és Froom között dől el a végső győzelem. Ez valószínűleg így is lesz, hacsak nem következik be valami nem várt esemény, például egy bukás...

Contedor tavaly eltiltását töltötte, így nem lehetett ott a francia körön. Froom pedig hiába volt ott, és hiába volt kirobbanó formában, a SKY nem engedte nyerni. Tavaly Wiggins volt a csapat első számú embere, így hiába volt jobb Froom, egyszerűen nem nyerhetett. (Valami olyasmi ez, mint amikor például a Formula 1-ben a csapat 2. számú pilótájának jobb napja van, jobban megy az autó, mégsem előzheti meg csapattársát...)

Idén van Contador, és van Froome is. Froomnak megígérte a SKY, hogy idén ő lesz a csapat első számú embere, és így is lett. Wiggins a Giro-n indult, de nagyon nem volt formában, így jobbnak látta feladni. Volt róla szó, hogy a Touron Froom segítője lesz, de Wiggins mégsem indult el ezen a három hetes versenyen. Froomnak egyébként semmi szüksége nem lett volna rá, és Wiggo emberségét mutatja, hogy csak magával törődik. Idén valamit törleszthetett volna Froom felé, de nem tette. Nem nagyon fér meg a két dudás egy csárdában, de ez most lényegtelen.

Froomnak így is rengeteg minőségi segítője maradt, Kiryienka, vagy például az a Porte, aki a Tour bemelegítő versenyén, a Chriterium du Dauphine-n második lett Froom mögött.

Ha már szába került a Dauphiné, meg kell emíteni, hogy ott Contador csak a 10. helyen ért célba, főleg annak köszönhetően, hogy a 32 km-es időfutamon órisi hátrányt szedett össze. Márpedig időfutam a Touron is lesz, nem is egy, és lesz csapat időfutam is, ahol a SKY szintén megveri majd a SAXO csapatát.

Mindemellett Froom egy olyan srác, aki nem fér a bőrébe, és ha van benne erő, akkor támad a hegyeken. Már tegnap is robbantott egyet, tesztelte magát, tesztelte a mezőnyt, hogy reagálnak rá, ha megindul. Froome nagyon jó formában van, és időfutamon itt is elveri majd Contadort. Persze nem olyan sokkal, mint a Dauphinén. de ad majd neki rendesen.

Contador azt kommunikálta, hogy nem volt teljesen egészséges, allergiára és hasonlókra panaszkodott, de hogy valaki mit mond, az egy dolog, az meg egy másik, hogy mi is van valójában. Froomon látni, hogy meg akarja nyerni a 100. Tourt, és nem is nagyon lesz ellenfele. Már tavaly is simán behúzta volna, de pechére Wiggins is a csapatában volt.

Froomenak jó csapata van, hisz messze a SKY a legerősebb. Jó egyéni időfutamon, és jó a hegyeken is.

Nagyon meglepő lenne, ha Contador, vagy más meg tudná őt verni. Most még 1.66-ért lehet fogadni a végső győzelmére, amit nem szabad halogatni. Ha az első időfutamon megint jól elveri a riválisait, rendesen le fog csökkenni a szorzója.

Sok sikert mindenkinek a tipphez!

(Sajnos nem igazán van mára jónak tűnő tipp, de ez elég jó befektetésnek tűnik)

Címkék: sportfogadás, tipp,