Sportfogadás tippek: HC Vitkovice Steel - Salavat Ulaev UFA

2012-12-27
Idén is megrendezik Davosban a Spengler Cup elnevezésű hokitornát hat csapat részvételével. Érdekes kis torna ez olyan szempontból, hogy a csoportmeccseknek gyakorlatilag semmi jelentősége. Hogy miért?

HC Vitkovice Steel - Salavat Ulaev UFA

Tipp: 4.5 gól felett

Odds: 1.53

Iroda: bet365

Kezdés: ma 15:00

A Spengler Kupában két csoportban 3-3 csapat található. A csoportmeccsek során mindenki két meccset játszik, de mindenki továbbjut. A lényeg, hogy aki megnyeri a csoportját, az egyből elődöntős, míg a csoportmásodikok kersztbe játszanak a csoportharmadikokkal, és jutnak az elődöntőbe a két csop. első mellé! Lényegében tehát valaki úgy is nyerhet Spengler Cup-ot, hogy két zakóval nyit...

Tegnap a Fribourg 5-1-re verte a Salavatot, pedig meccs előtt az UFA volt esélyesebb. Vezettek is Morozov góljával az első harmadban, aztán kaptak ötöt... A Salavatnak jól jön ez a torna, edzőcsere is volt náluk a közelmúltban, így most van minimum három 'tét nélküli' meccsük, hogy amikor visszatérnek a KHL-be, akkor már minden flottul működjön.

A Salavatnak ez tehát amolyan felkészülési tornaként szolgál, nem hiszem, hogy túl komolyan vennék! Tegnap jégen voltak, és mindenképp számíthat majd, hogy a végére fáradtabbak lesznek, mint a csehek.

A Vitkovice ma mutatkozik be, nekik nem ismeretlen a torna, hisz tavaly is tiszteletöket tették itt Davosban. Ordas nagy zakóval nyitottak, az Európában légióskodó kanadaiakból összeállított 'Team Canada' 7-1-re verte el őket. Másnap a hazai Davos is jobbnak bizonyult 2-1 arányban, viszont a negyeddöntőben 5-1-re lemosták a Klotent.

A Vitkovice egyébként a cseh Extraligában csak a 9. helyen áll a 14-ből, tehát nem szerepelnek túl fényesen.Ha a kereteket nézzük, a Salavat mindenképp erősebb csapat, és valószínűleg meg is verik a Vitkovicét. De az is biztos, hogy a csehek is hozzászólnak majd párszor a meccshez, elvégre a Salavat tutira kísérletezni fog itt is.

Egyik fél sem fogja túlzottan komolyan venni a meccset, nem nyomja rá a meccsre a bélyegét az eredménykényszer, ezért izgalmas meccsre számíthatrunk, ahol potyognak majd a gólok. Ezt a tornát általában a svájci csapatok veszik komolyabban, a többi együttes inkább buliként fogja fel.

Tavaly 6.18-as volt a torna gólátlaga! A Davos például 8-1-re verte a Team Canadát, a Team Canada pedig 7-1-re a Vitkovicét. De volt a másik csoportban Riga-Kloten 9-2 is, tehát itt a csapatok nem játszanak eredménykényszerben!

A mi tippünk egy 5-2-es Salavat Ulaev győzelem, de méginkább a sok gól!

Jó szórakozást, és sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,