Sportfogadás tippek: Bundesliga long term fogadás

2013-03-20
Nyolc fordulóval a Bundesliga vége előtt tudni lehet, hogy a Bayern a bajnok, a dobogón pedig a Leverkusen és a Dortmund kap még helyet! Igen ám, de a 4. helyért, azaz a jövő évi BL indulásért nagyjából hat csapat harcol még, mi pedig megpróbáljuk megtippelni, melyik együttes érhet oda az áhított 4. helyre!

 

Jelenleg így néz ki a Bundesliga élmezőnye 26 forduló után:

1. Bayern München 69 pont

2. B. Dortmund 49 pont

3. Lverkusen 45 pont

4. E. Frankfurt 39 pont

5. Schalke 04 39 pont

6. Mainz 38 pont

7. Mönchengladbach 38 pont

8.Hamburg SV 38 pont

...

Minden bizonnyal a BVB és a Leverkusen már nem csúszik ki a top4-ből, így mindössze egy hely maradt, amire 5 csapat pályázik! Nézzük az esélyeket:

Eintracht Frankfurt bejut a legjobb 4 közé @ 5.00

Jelenleg még a frankfurti csapat áll a 4. helyen, ám a formájukat elnézve ez nem sokáig lesz így. Az Eintracht kipukkant! Hat forduló óta nyeretlenek, és ami óriási baj, hogy ezen a hat meccsen mindössze egy gólt rúgtak. Óriási mélyrepülés, pedig már mindenki kezdte azt hinni, hogy az Eintracht idén végig fogja bírni. Nem bírta, és az EL indulás is veszélyben van.

Ami a hátralévő mérkőzéseket illeti: mennek a Fürthöz és az Augsburghoz, amely együttesek az életbenmaradásért küzdenek, és bizony mostanában meg-megtréfálják a mezőny, és fogadják a Bayernt, valamint a Schalkét. Nem célunk az ördög falra festése, de simán elképzelhető, hogy az Eintracht nyeretlenségi szériája 10 meccsesre duzzad.

Nem is érdemes tovább rájuk az időt pazarolni, ők már a biztos bennmaradás tudatában fociznak, és nincs már bennük annyi, hogy újra fel tudjanak pörögni, ahogy az idény első felében tették. Nincs már meg a lendület, úgy pedig nehéz!

 

Schalke 04 bejut a legjobb négy közé @ 2.20

A bukmékerek szerint a jelenlegi 5. helyezett Schalke 04 az, amely az idény végén a 4. helyen zár (vagy akár a 3-on, ha a Leverkusen tovább botladozik)

A Királykékek hétvégén óriási pofont kaptak a Nürnbergtől, de ez valahol várható volt. Egyrészt szomorúak voltak a BL kiesés miatt, másrészt óriásit küzdöttek a Galatasaray ellen, és nagyon kihajtották magukat. Ráadásul a BL meccs előtt a BVB ellen tudtak nyerni, és az a 90 perc sem volt egy sétagalopp...

A Schalke számára az idei szezonból 8 meccs maradt hátra, ők pedig innentől mindet nyerni akarják! Gyakorlatilag minden hátralévő találkozójuk kulcsmeccs! A válogatott találkozók utáni fordulóban hazai pályán fogadják a Hoffenheimet, ott mindenképp kötelező nyerni. Hazai pályán vélhetően nem is lesz baj! Utána mennek Brémába, ahol szintén ők az esélyesek. A két csapat utolsó öt meccse kezül négyet nyert meg a Schalke, ráadásul a Werder pocsék formában van, még a kiesés szele is megcsapta őket. Lyukas a Werder védelme, ott a gelsenkircenieknek simán győzni kell!

E két kötelezőt letudva jön majd a Leverkusen és az Eintrcht elleni találkozó, ahol minimum 4 ponttal számolnak a Schalkénál. Ráadásul ha hazai pályán megverik a Leverkusent, a harmadik hely sem tűnik elérhetetlennek, ami már automatikus BL indulást ér, tehát selejtezőt sem kéne játszani! Elnézve a mostani Leverkusent, nem esélytelen a Schalke.Sőt. Ha a Dortmundot lefocizták otthon, miért ne tennék meg a Leverkusennel is...

Ha ebből a négy találkozóból jól jönnek ki a Királykékek, onnantól őket nem lehet megállítani. Ráadásul az idény utolsó meccsét a Freiburg ellen játsszák, és könnyen lehet, hogy a Freiburgnak az a meccs már csak egy púp a háton...

Nem titok, hogy mi is arra tippelünk, hogy a Schalke jut be a legjobb 4 közé a Bundesligában.

 

Mainz 05 bejut a legjobb négy közé @ 8.00

Mint az oddsból is kiderül, a bukik sem tudják igazán komolyan venni a Mainz 05 együttesét. Nem is a mainzi bohóc miatt, hanem úgy egyáltalán. Jó kis csapat, ezt senki sem vitatja, de vannak jobbak. A formájuk sem kielégítő, mert hiába veretlenek régóta, utolsó öt találkozójuk közül négyet is döntetlenre adtak. Ráadásul gyenge együttesek ellen, hisz a Wolfi, a Düsseldorf és a Hoffenheim is alsóházi... A sorsolásuk nem kifejezetten nehéz, bár Dortmundból és Hannoverből nem sokan hoznak el pontokat. Az idény utolsó meccsét pedig Suttgartban játszák, ahol a hazaiaknak biztosan lesz tétje az EL miatt. Ha netán nem lenne, akkor is szeretnének szépen búcsúzni, tehát Szalaiék aligha érnek oda a 'mézesbödönhöz'...

A Mainz az Európa Liga indulásért lehet harcban, de a legjobb négyhez nem sok köze lesz!

 

Mönchengladbach bejut a legjobb négy közé @ 5.50

Jelenleg a 7. a 'gladbach, és igazából velük sem számol úgy egyetlen szakértő sem, hogy a legjobb négy közé beférkőznének. Rengeteg döntetlent játszanak ők is, 11 remivel ők a liga döntetlenkirályai. A hárompontos rendszerben viszont a döntetlenek nem fizetnek jól, 1-1 ponttal nem lehet csodát tenni! Idegenben gyengék, és a hazai találkozóikat sem fogják hozni mindet! Megy hozzájuk a Fürth és az Augsburg, amelyek csak papíron könnyű meccsek, aztán majd május elején fogadják a Schalkét, és az idényt a München elleni találkozóval zárják. Aztán könnyen lehet, hogy a Bayern ott már ifikkel játszik, hisz addigra rég bajnokok lesznek.

Ha Reusék még itt lennének, akkor sikerülhetne, de a jelenlegi csapatban már nincs benne, hogy végig koncentráltan focizzanak.

 

Hamburg bejut a legjobb négy közé @ 4.50

Jelenleg mindössze a 8. helyen a HSV, a bukik mégis nagyon bíznak bennük. Tény, hogy a jelenlegi Eintrachttól és a 4. helytől egy pont választja el őket, de akkor is...

A Hamburg sem az a csapat, amely képes lenne lehozni a szezon hátralévő részét hiba nélkül. Nem kell messzire menni, épp a 26. fordulóban kaptak ki hazai pályán az Augsburgtól. Hogy lehet egy ilyen csapatot komolyan venni, amikor a top4 a cél? Sehogy.

Következő körben a a Bayernhez látogatnak, ahol aligha terem nekik babér, de április végén mennek még a Schalkéhoz, és a szezont a Leverkusen ellen zárják, ahol minden bizonnyal a Leverkusen sem tét nélkül lép pályára.

 

A mi tippünk az, hogy a Schalke 04 lesz az, amely a top 4 csapat közt lesz a felsoroltak közül! Ha Huntelaar nem dőlt volna ki, aligha adnak az oddsmesterek 2.20-at arra, hogy jövőre ők indulhatnak a BL-ben, de a holland csatár kiválásával is a gelsenkircheni klub a favorit. Olyan erős középpályával rendelkeznek, amilyennel a riválisok nem! Farfan, Bastos, Jones, Draxler és Neustadter olyan energiával játszik, hogy az elképesztő. Huntelaar nélkül picit más játékot kell játszani, de képesek lesznek váltani. Obasi azért vészmegoldásnak nem rossz, ha másért nem, arra jó, hogy a védők figyelmét lekösse. (Aztán csak halkan jegyezzük meg, a Barca évek óta valódi kilences nélkül oktatja a világot...)

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Királykékek eddig két fronton küzdöttek, most már csak a bajnokikra kell koncentrálniuk.  Otthon mindenkit képesek megverni, és az idegenbeli találkozóik is hozhatóak. Arról már írtunk, hogy a Werdert mostanában mindig elverik, míg az Eintracht együttese formán kívül játszik, gyakorlatilag az EL indulásuk is veszélyben van. Az idény utolsó előtti idegenbeli fellépésén a Mönchengladbach ellen is jó eséllyel indulnak, hisz a 'gladbach focistái szintén hihetetlenül elhasználtak lesznek. Ők kezdték leghamarabb a felkészülést a szezonra a BL selejtező miatt, és az utolsó meccsük Freiburgban szintén hozható.

Nem lesz könnyű dolga Jens Kellernek, de a Schalke profi csapat, és a játékosok hozzáállása is olyan, hogy ők indulnak a legnagyobb sansszal a 4. helyért. Ezt a kis mini bajnokságot véleményünk szerint Draxlerék nyerik! (Sőt elnézve a Leverkusen vergődését, még a dobogó sem kizárt, elvégre lesz még meccsük egymás ellen, ami sok mindenről dönt majd...)

Aki hozzánk hasonlóan lát benne fantáziát, hogy a Schalke bejut idén a top4-be a Bundesligában, azoknak sok sikert kívánunk! Egy ilyen long term tippel igencsak izgalmassá tudjuk tenni a szezon hátralévő részét!

Címkék: sportfogadás, tipp,