Sportfogadás tippek: Vuelta Espana - 10. szakasz

2015-08-31
Kedden pihenőnap lesz a Vueltán, ám hétfőn még Valencia és Castellon között 147 km vár a mezőnyre!

Vuelta - 10. szakasz

Tipp: Roche megelőzi Chavest

Odds: 1.83

 

A hétfői etap Valenciából startol, majd Castellonban érnek célba a versenyzők. Nem feltétlenül bonyolult szakasz ez, de pikáns lehet.

A pikantériáját adja, hogy a 120. km-nél nagyjából egy emelkedő rostálhatja meg a mezőnyt. Az Alto del Desierto de las Palmas 7 km hosszú, és 5-6%-os meredekségű. Nem is túl hosszú, nem is túl meredek, de arra jó, hogy tényleg megszűrje a mezőnyt. Aztán ha felértek, van egy lejtmenet, és még nagyjából 10 km sík rész. Szóval, aki kap felfelé pár másodpercet, aggódnia nem kell, hisz a lejtmenetben vissza lehet hozni.

Ma tehát olyan versenyzők lehetnek jók, akik bírják a hasonló emelkedőket, de kellően jók lejtmenetben, és an végsebességük is. A bukiknál Degenkolb a favorit, de őszintén szólva itt ma mindenki nyerhet. Simán lehet, hogy hazaér egy szökés, és olyan versenyző nyer, akire gondolni sem mertünk.

A fej-fej mellett típusú fogadások között viszont találni olyat, amit megéri megfogadni. Pl. azt, hogy Roche ma megelőzi Chavest. Roche, a Sky bringása több, mint fél percet adott az Orica versenyzőjének. A kolumbiai elkészült tegnap az erejével a szakasz végére, Dumoulin át is vette a vezetést összetettben.

Roche tegnap jól bírta az emelkedőt, jó lejtmenetben, és jó tempómenésben is. Chaves jól ment az első héten, de félő, hogy vissza fog esni. Roche viszont jó erőben van, meg fogja előzni a mai etapon Chavest.

Címkék: sportfogadás, tipp,