Tippmix tippek: Ismét BL-buli

2014-07-29
Kedden és szerdán BL-selejtezőket rendeznek Európában. A Loki a BATE-t fogadja, a Salzburg pedig Azerbajdzsánban oktatja majd a futballt. Két meccs, két tipp, nézzük bővebben:

110 V Debrecen - BATE Boriszov

Tipp: (0-1) BATE @ 1.42

A Debrecen már sikerrel megvívta a Clifftonville elleni selejtezőket, ma egy kvalifikáltabb ellenfél, a fehérorosz BATE Boriszov következik. Két éve a BATE a kétmeccses párharcban kiverte a Lokit, így kevés sikerélménye lehet a hajdúságiaknak a Boriszov ellen.

A Loki e találkozó miatt nem a legerősebb csapattal játszott Nyíregyházán az NBI nyitófordulójában, és nem is tudott nyerni. Ma sem lesz könnyű dolga Kondás Elemér csapatának, hisz a BATE azon kevés csapatok közé tartozik, amely idegenben veszélyesebb, mint otthon. A fehérorosz társaság rendszeresen ott van a BL vagy az EL főtábláján, emlékezhetünk rá, tétmeccsen nem is oly rég verték a Bayernt is.

A BATE 4-4-2-t játszik, racionális futball az övék. Nem játszanak joga bonitót, nem fényezik túl a játékot. Stabil a védekezésük, stabil a középpálya, és erre már lehet alapozni. A Loki hasonlóan 4-4-2-t játszik, NBI szinten hosszútávon vélhetően ismét a mezőny élén végez. Ugyanakkor már a Clifftonville elleni találkozón is látszott (főleg Belfastban), hogy a Loki támadói azért nem a jó helyzetkihasználásról híresek. Ugyanígy a Nyíregyháza elleni bajnokin is jópár Loki-ziccer maradt ki, Tisza Tibi be volt oltva góllövés ellen. BL-meccseken pedig Volas és Sidibe is hagyott ki ordító ziccereket. Ez ma nem fér bele.

Ráadásul a BATE előnye, hogy náluk javában zajlik a bajnokság, míg a Loki most kezdte a szezont. Rutinosabb csapat nemzetközi szinten a BATE, és alighanem a Loki mumusává válik. Nem szabad elfelejteni, hogy az a csapat, amely NBI szinten jó, az nem biztos, hogy nemzetközi szinte is jó. Nem a Loki ellen beszélünk, sőt nagyon jó az irány. Modern focit játszik a csapat, megvannak a felfutó szélső védők, de ilyen helyzetkihasználással nem lehet meccset nyerni, mint amilyet az elmúlt meccseken a Loki mutatott. Nemhogy nemzetközi szinten, az NBI-ben sem.

Várható kezdőcsapatok:

DVSC: Novakovic-Jovanovic-Mészáros-Máté-Korhut-Mihelic-Szakály-Varga-Bódi-Sidibe-Volas

BATE: Chernik-Khagush-Polyakov-Filipenko-M. Volodjko-Gordejchuk-Olekhnovich-Aleksievich-A. Volodjko-Rodionov-Signevich

*Érdemes tudni, hogy a DVSC nem jut automatikusan a BL-főtáblára, ha kiveri a BATE-t. A BL-főtáblához még egy párharcot sikeresen meg kell majd vívni, ha netán továbbjut a DVSC. Ugyanakkor ha túllépnének Vargáék a BATE-n, az EL-főtbla biztosítva lenne.

 

156 V FK Qarabag - Salzburg

Tipp: A mérkőzésen 2.5-nél több gól lesz @ 1.60

Az azeri Qarabag csapata az előző körben a máltai Vallettát verte ki kettős győzelemmel. Nem igazán volt egy súlycsoportban a két együttes, ám most a Qarabag is megkapja a magáét.

A Salzburg kinőtte az osztrák pontvadászatot. Gyakorlatilag odáig jutott a csapat, hogy minden bajnokijuk előtt csak az a kérdés, hányat rúgnak az épp aktuális ellenfélnek. Két fordulót játszottak le az osztrák pontvadászatban az idei szezonban, és nem meglepő módon egyből élre állt a Salzburg. A Rapid Wien 6-1-re kapott ki, a Wiener Neustadt 5-0-ra... Ez a Salzburg most egy Schalke, Leverkusen, sőt néha Dortmund szinten futballozik. Alan és Soriano, a Salzburg két támadója már elkezdte a gólgyártást bajnokikon. Most a Qarabag is megkapja a magáét, ez a Salzburg ugyanis idegenben is rettentő agresszív futballt játszik. Már az ellenfél térfelének közepén kezdik a letámadást idegenben is, nem húzódnak vissza. Láthattuk tavaly például az Ajax elleni meccseken, hogy ez a letámadás a holland csapatnak sem ízlett, pedig azért az Ajax focistái jó barátságban vannak a labdával. Nos a Salzburg olyan szinten lehetetleníti el az ellenfél játékát, hogy az elképeszető. Tartalékolni nem fognak, az osztrák bajnokságot idén is simán nyerik. Hütter mester csapata viszont a BL-be vágyik, csak a Bajnokok Ligája lenne igazi kihívás a csapat számára. Ausztriában egyeduralkodó a csapat, és az azeri Qarabag sem lehet akadály a Red Bull útjában.

Ez a Qarabag-Salzburg találkozó nyílt, őszinte játékot hoz majd. Sorianóék azon lesznek, hogy idegenben minél több gólt összehozzanak. Ez a Salzburg nem is tud defenzíven, unalmasan játszani. Egyszerűen nem ez az osztrákok játéka. A brazilokkal felálló Qarabag sem fog alibizni, vélhetően a hazai csapat játékosai is úgy lesznek vele, hogy hazai pályán kéne egy kis előnyt kicsikarni. Lesznek itt gólok bőven, ha Sorianóék elöl nem szórakoznak a vendég oldalon, simán összejön a tipphez szükséges három dugó!

 Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,