Sorra dőltek a rekordok az idei WSOP-n

2014-07-10
A főversenyre való nevezések lezárultával elkészültek a statisztikák, melyből kiderül, hogy a 45. World Series of Pokeren több rekord is megdőlt: idén volt a legmagasabb a résztvevők száma, és idén volt a legnagyobb a nyereményalap is.

 

Az idén a tizedik alkalommal a Las Vegas-i Rio Al-Suite Hotel & Casino épületében zajló rangos tornán ebben az évben 65 eseményt rendeztek, melyeknek lezárása a Main Event, a főverseny, melyre 6.683 pókeres fizette be a nevezési díjat, és melyen így 62,8 millió dolláros nyereményalap alakult ki.

 

A 65 versenyen 107 különböző országból összesen 82.360 résztvevő ült az asztalokhoz, és ezzel megdőlt a tavalyi rekord, mikor 79.471 pókeres mérte össze erejét a különböző eseményeken.

 

Összességében így a WSOP történetének legnagyobb nyereményalapja alakult ki, 225,6 millió dollárral. A résztvevők között csupán 4.351 nő volt, tehát az összes játékos 5 százaléka tartozott a szebbik nemhez. A játékosok átlagéletkora 38,9 év, a legfiatalabb játékos a 21 éves és 1 napos Zachary Zaffos, a  legidősebb pedig a 93 éves William Wacther volt.

 

A versenyzők közt számos hírességet is felfedezhettünk, többek közt színészeket (Kevin Pollak, James Woods, Ray Romani, Jennifer Tilly) és sportsztárokat is (Shane Warne [kriket], Gerard Pique [labdarúgás], Richard Seymour [NFL] és Jason White [NASCAR]).

 

A WSOP-n idén zsinórban a tizedik alkalommal lépi át a nyereményalap a 100 millió dollárt, viszont csak ez a második olyan alkalom, hogy elérte a 200 millió dolláros határt.

 

45 éves történelme során a WSOP eddig több, mint 2 milliárd dollárnyi nyereményt osztott szét, melynek több, mint felét az elmúlt hat évben nyerték meg. 

 

A főversenyre, a 10 millió dolláros No-Limit Hold’em World Championship-re 2010 óta nem neveztek ennyien, mint idén (6.683), és ezzel ez minden idők ötödik legnagyobb WSOP főversenye. Az 1C selejtezőnapon rekordszámú, 3.768 pókeres ült asztalhoz, ez a legnagyobb versenyzői létszám, ami valaha is résztvett egy napon.

 

Az eddig kiadott 64 karkötőből (a főverseny még nem ért véget) 52-t amerikai pókeres nyert meg, és ez is rekord, hiszen ennyi karkötő még sosem került amerikai kézbe.

 
Címkék: póker,