Sopron - Avenida: Inkább küzdelmes, mintsem látványos

2022-12-08
A Sopron női kosárcsapata 3-1-gyes mérleggel áll az idei Euroligában, ahogyan mostani ellenfele, az Avenida is. Hogy melyik együttes győzelmeinek száma ugrik 3-ról 4-re, estére kiderül

Sopron - Avenida

Női kosárlabda - Euroliga

 

Online sportfogadás tipp: 136 pont alatt

Unibet odds: 1,83

Kezdés: 2022.12.08. 18:00

 

A Sopron az Euroliga győzelme után erre az idényre átalakult, de ez eléggé megszokott a női kosárlabdában. Itt játékosok jönnek-mennek, és hiába van sok csapatban egy-egy ikon, azt megszoktuk, hogy holtidényekben 6-7 ember is csapatot cserél. Fociban sem kevés...

Határ sérült, Vandersloot személyes okok miatt van távol, Sykes kétszer sem tett eleget a szerződésben leírtaknak, így az ő útja és a Sopron útja elváltak egymástól. Gabby Williams már az ASVEL játékosa, az idény közben jött vissza Yvonne Turner... -zajlanak az események, de az tény, hogy így nem lehet csapatot építeni. 

A Sopron, mint klub, próbál az elitben maradni, de azt a női kosárlabdáról tudni kell, hogy inkább viszi a pénzt, mint hozza. Ha őszinték vagyunk, ez máshol sincs másként. A jó légiós piszok drága, és nem Sykes az első, aki gondol egyet, aztán csapatot vált, vagy csak egyszerűen hazautazik. 

Ami az Avenidát illeti, áprilisban amikor a Sopronnal játszott, szintén teljesen más szerkezetű együttes volt. A magyar csapatban pl. a holtszezonban érkező Magbegor inkább védekezésben erős. Nagyon jó alkatú, és mentalitású játékos, védekezésben igazán hasznos. Az embernek picit egyből a netball nevű játék jut róla eszébe, de Ezi tényleg egy nagyon hasznos játékos mezőnyben. Ő védi a gyűrűt, ahogy csak tudja, viszont támadásban azért vannak hibák a játékában. 

A Sykes-saga után a Sopron a Győr elleni derbit már lejátszotta, és bár nyert, a 65-45-ös végeredmény mutatja, hogy azt a találkozót sem csilli-villi meccsel hozta, hanem vérrel-verejtékkel. Nehéz elképzelni, hogy a Girona elleni 63-60 (még Sykes-szal), és a Győr elleni 65-45 után most egy pontesős mérkőzést látunk. 

Az Avenida sem fog rohanni, az olasz Schio otthonában pl. mindössze 54 pontig jutott. A line 137,5-ös, ami alapvetően hozható lenne, ha mindkét csapat flott lenne, kész lenne, de erről szó nincs. 

Címkék: sportfogadás, tipp,