Simicska embere még mindig vezérigazgató a Szerencsejáték Zrt. szerint

2015-11-14
Megdöbbentő: mintha megállt volna az idő a Szerencsejáték Zrt-nél. A magyar állami szerencsejáték-szervező társaság rendkívül büszke arra, hogy az elmúlt években számos díjat és elismerést érdemelt ki, eközben a cég Flickr és Google profilján, valamint telefonos menürendszerében mégis több rég elavult információt találtunk.

 

A Szerencsejáték Zrt. élén még június végén váltotta Szentpétery Kálmánt Braun Márton, ennek ellenére most, azaz négy és fél hónappal később a társaság honlapjának Flickr galériáján még mindig a Simicska Lajoshoz kötődő korábbi vezető mosolyog ránk elnök-vezérigazgatóként.  

 

 

 

Talán nemcsak a véletlen műve, hogy a nyáron az Orbán-Simicska háború áldozatául esett Szentpétery portréja éppen a cég szóvivőjének, Tulik Ágnesnek a képe mellett tűnik fel. Őt a korábbi vezérigazgató vitte magával, amikor tíz év után a BÁV Zrt-től a Szerencsejátékhoz tette át székhelyét. Tulik lojalitása feltétlenül dicséretes korábbi főnökéhez, no de ennyire? 

 

Sajnos azonban nem ez az egyetlen elavult információ a cég honlapján. 

Amikor Tulik belépett a céghez, a cég átláthatóságának javítását nevezte meg egyik legfontosabb megoldandó feladatként. Tapasztalataink ezzel szemben azt mutatják, hogy a sajtóosztálytól mostanában lényegesen kevesebb érdemi információhoz lehet jutni, mint a Szentpéteryék előtti időszakban. Egymást érik a semmitmondóbbnál semmitmondóbb válaszok, sőt, már a sajtóval foglalkozó kollégákat telefonon felhívni sem egyszerű dolog.  

 

A honlapon a Sajtókapcsolat menüpont alatt a sajtóosztály egyik elérhetőségeként a 457-2214-es telefonszám van feltüntetve, pedig ha valaki ezt tárcsázza, az automata azt mondja, hogy „a számon előfizetés vagy szolgáltatás nem kapcsolható”. Ha pedig a másik lehetőségként felkínált 201-6777-es központi szám után a 9663-as melléket hívtuk, akkor egy gépi hang többek között arról tájékoztat, hogy a „társaság szociális tárgyú, egyéni kéréseket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül támogat, s a kérelmeket levélben dr. Szentpétery Kálmán elnök-vezérigazgatónak címezve küldjék el”, viszont a sajtóosztályhoz így sem jutunk el. 

 

 

Ezekhez a bakikhoz képest már tényleg apróság, hogy a Gyakran Ismételt Kérdéseknél (GYIK) az Ötöslottó eddigi legnagyobb halmozódásainál kifelejtették feltüntetni az idén májusban nagy visszhangot kiváltott 5 milliárd 49 millió forintos nyereményt, amelynek elvileg a második helyen kellene szerepelnie a ranglistán.

 

 

Az utóbbi két hiányosságról még augusztus 4-én tájékoztattuk a Szerencsejáték Zrt. sajtóosztályát, több hónap alatt mégsem pontosították az adatokat, illetve a telefonszámokat…

 

Az már csak hab a tortán, hogy a társaság Google profilja sem tartalmaz naprakésznek mondható információkat, hiszen ott is még Szentpétery Kálmán neve jelenik meg elnök-vezérigazgatóként…

 

 

Kíváncsiak vagyunk a fentiekkel kapcsolatban a Szerencsejáték Zrt. felett a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. álláspontjára. Amint megkapjuk a válaszukat, azt is közzétesszük. 

 
 
Pósfai Gyula