Sevilla - AS Roma: Budapestre figyel a világ

2023-05-31
A Sevilla együttese ennek a sorouatnak a nagymestere, már 6-szor nyert Európa Ligát, vagy elődjét, az UEFA Kupát. Ezzel szemben az AS Roma döntőbe is csak egyszer jutott, de ott elvérzett 1991-ben.

Sevilla CF - AS Roma

Európa Liga - Döntő

 

Online sportfogadás tipp: A Sevilla kaput eltaláló lövései 3,5 felett

Unibet odds: 1,60

Kezdés: 2023.05.31. 21:00

 

A 2023-mas EL finálét Budapest rendezi, a döntőben pedig a spanyol Sevilla és az olasz AS Roma találkozik. A két együttes helyzete hasonló, hisz a bajnokságban egyik klub sem tudott maradandót alkotni. A Sevilla a LaLigában nem tudja kiharcolni Európát reálisan nézve, az andalúz csapat számára tehát nem 'csak' szimplán az EL-győzelem a tét, hanem az is, hogy indulhat-e jövőre európai kupában. Ha indulhat, akkor viszont egyből a Bajnokok Ligája főtábláján találja magát. Nagy a tét, rengeteg pénz és presztízs.

Az AS Roma talán a Serie A-ból odaérhet jövőre is az EL-be, ha megveri a Speziát, de ugyanúgy BL-főtábláján találja magát, ha itt este nyerni tud. Szóval komoly a tét mindkét oldalon.

Kumbulla és Karsdorp hiányzik vendég oldalon, vagyis az olaszoknál, az andalúzoknál Marcao sérült, Acuna eltiltott. Ha abból indulunk ki, hogy Mourinho milyen felfogásban szokta játszatni csapatait, itt a focit leginkább az andalúzoktól várhatjuk. A labdát a Sevilla birtokolja többet, a Juvét is lefocizta, megteszi majd az AS Roma ellen is. A tippünk is ezen alapul, mi úgy véljük, hogy minimum 4 alkalommal eltalálják majd a kaput En-Nesyriék. Gil, Ocampos és Torres jók egyben, rengeteg beadással operál a Sevilla, En-Neysri pedig mindent elfejel, aztán bízunk benne, hogy ezúttal kaput is találnak a fejesek. Mourinhóék át fogják adni a területet a Sevillának, az andalúz együttes próbálkozik majd becsülettel. A Juve ellen mindkét elődöntőben 5-5 alkalommal találta el a kaput a spanyol csapat, most nekünk 4 is elég lesz.

Címkék: sportfogadás, tipp,