Sepoy kész a visszatérésre a szombati Oakleigh Plate-en

2012-02-22
Sepoy elmúlt két hétben tanúsított hihetetlen fejlődése meggyőzte trénerét, Peter Snowden-t, hogy rekord súllyal is indítsa a háromévest az Oakleigh Plate-en.


Sepoy – aki 11 versenyén csak egyszer talált legyőzőre – plusz 58 kilóval a hátán indul a szombati 1100 méteres futamon, így egy kilóval többet visz majd, mint a tavalyi győztes Eagle Falls.


A ló ténere elmondta, hogy aggódott a Sepoy és az idősebb lovak közti súlykülönbség miatt, de végül úgy döntött, hogy a sztárparipa olyan jó formában van, hogy indul a futamon. 


„Hihetetlen, hogy mennyit fejlődött két hét alatt.” mondta Snowden a Radio Sport National-nak. “Nagyon jó formában van, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan dolgozik. A keddi munkája csak tetőzte ezt, úgy érzem nagyon jól fog futni szombaton.”


Sepoy lenne a legnagyobb súlyt cipelő hároméves aki nyer az Oakleigh Plate-en, megdöntve Fastnet Rock 2005-ben felállított 57 kilós rekordját. A hat futamából ötöt megnyerő Bel Sprinter 54 kilóval áll rajthoz, és ő az egyedüli ló Sepoy mellett, akire kétszámjegyű odds-szal lehet fogadni.


Sepoy-t zsokéja Kerrin McEvoy lesz, ugyanő fogja lovagolni Sepoy-t a 2 millió dolláros Golden Shaheen-en is Dubai-ban március 31-én.


Címkék: lóverseny,