Schleswig-Holstein is csatlakozik az egyezményhez

Schleswig-Holstein, az egyetlen német tartomány, mely nem írta alá a nemrég ratifikált német Szerencsejáték Egyezményt, augusztus 1-én várhatóan eltörli saját törvényét, és mégis csatlakozik a többi 15 tartományhoz.

 

Németország legészakibb tartománya a közelmúltban hét online sportfogadási liszenszet adott ki, többek közt a bet365, a Betfair és bwin számára az előző kormány által elfogadott Szerencsejáték Törvény alapján. 

Az új, szociáldemokrata vezetésű kabinet azonban ezen a héten bejelentette, hogy Schleswig-Holstein csatlakozik a július 1-én hatályba lépett új szerencsejáték egyezményhez, és ezzel lényegében egész Németországban visszaállítják az online pókerre és kaszinóra vonatkozó tilalmat.

Az német államok közti Szerencsejáték Egyezmény megszüntette az online sportfogadásban állami monopóliumát, és maximum 20 liszensz kibocsátását tette lehetővé 5 százalékos forgalmi adó mellett, azonban továbbra is megtiltja az online póker- és kaszinójátékokat.

 

Schleswig-Holstein korábban elfogadott tartományi Szerencsejáték Törvénye korlátlan számú liszensz kiadását tette lehetővé a szerencsejátékok minden típusára, a bruttó nyereséget terhelő 20 százalékos adó befizetése mellett. Schleswig-Holstein tartományban eddig 21 vállalat adta be liszenszigényét kaszinó- és pókerjátékok szolgáltatására, további 28 pedig sportfogadásra.

Andreas Breitner belügyminiszter szerint a parlament augusztusi 1. üléséig még négy-hat liszenszet adnak ki, a további liszenszek kiadására moratóriumot hirdetnek, ha elfogadják az új jogszabályt. Azt a javaslatot, hogy töröljék el a már meglévő liszenszeket, nem tartja elfogadhatónak.