Rövidhír: Megszüntették a 10bet blokkolását

2014-08-12
Érdekes hirdetmény jelent meg a tegnapi nap folyamán a Szerencsejáték Felügyelet Hirdetményei között: a 10bet július 24-én hatályossá vált blokkolását a tegnap kelt határozattal a 90 nap lejárta előtt megszüntették, sőt, az oldal máris újra elérhető.
 
Mi lehet a háttérben?
 
A hu.10bet.com 90 napra szóló ideiglenes blokkolását az elsők között, még július 8-án hirdette ki a Szerencsejáték Felügyelet, amit egy közigazgatási eljárás végrehajtása után tehet csak meg, ezért is halad ilyen lassan a magyar feketelista. Az indoklásban akkor engedély nélküli tevékenységet jelöltek meg. Az elérhetetlenné tétel a hónap vége felé meg is történt, igaz, a portál egy egyszerű trükkel, a .com végződésű oldaláról elérhető magyar oldallal továbbra is zavartalanul szolgáltatott a magyar játékosok felé.
 
Már csak emiatt a renitens hozzáállás miatt is meglepő a SZF oldalán tegnapi nap megjelent, a blokkolást feloldó határozat, és annak azonnali végrehajtása.
 
A törvény alapján az ideiglenes hozzáférhetetlenné tételt az állami adóhatóság annak megszűnése előtt megszünteti, ha "az elrendelés oka megszűnt vagy a büntetőügyben eljáró bíróság vagy hatóság megkeresése, illetve az NMHH közlése alapján az elektronikus adattal kapcsolatban tiltott szerencsejáték szervezésével vagy más bűncselekménnyel kapcsolatban elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tétele kényszerintézkedés, illetve elektronikus adat végleges hozzáférhetetlenné tétele intézkedés elrendelése vagy végrehajtása van folyamatban.
 
Jelen esetben a Szerencsejáték Felügyelet az első indokra hivatkozik, mégpedig hogy az „elrendelés oka megszűnt”. Értetlenül állunk ez előtt, hiszen  szóban forgó oldalra ellátogatva ma is magyarul csábítják sportfogadásra az embereket, ami a magyar törvények szerint illegális tevékenység.
 
Levélben fordultunk a Szerencsejáték Felügyelet felé a témával kapcsolatban, amint megtudjuk a válaszukat, értesítjük olvasóinkat.
 
P.S. A magyar játékosok körében az egyik legkedveltebb oldal, a bet365 blokkolása sem történt még meg, pedig az már majdnem egy hete hatályos. Úgy látszik, minket akartak megcáfolni, hiszen azt írtuk, múlt héten már blokkolva lesz a szolgáltató.:)