Röplabda MK - Férfi és női négyes döntő a hétvégén Gödöllőn

2013-02-26
A hétvégén a gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnokában rendezik meg a férfi és női röplabda Magyar Kupa négyes döntőit, amelynek során ezúttal nem kerül majd sor bronzmérkőzésekre.

 

 Az esemény keddi beharangozó sajtótájékoztatóján Földvári Péter, a magyar szövetség marketing-, és kommunikációs vezetője azt mondta, két pályázat érkezett a Final Four lebonyolítására, az egyik Békéscsabáról, a másik Gödöllőről.

"Utóbbi egy kicsit jobb volt, így a versenybizottság ezt választotta" - fogalmazott Földvári, hozzátéve, hogy elsősorban a televíziós közvetítés miatt rendezik együtt a férfiak és a nők négyes döntőjét. A kupagyőzelemért sorra kerülő vasárnapi találkozókat a Digisport sugározza majd élőben.

Földvári elmondta, azért módosítottak a versenykiíráson és hagyták el a bronzmeccsek megrendezését, mert a közvetítés miatt ezeket olyan időpontban kellett volna lejátszani, ami "nem lett volna csapatbarát."

Széplaki István, a négyes döntő főszervezője azt mondta, a pénteki férfi és a szombati női elődöntőket a www.godolloihirek.hu oldalon élőben lehet majd követni, a vasárnapi finálés összecsapásokat pedig a férfi ülőröplabdázók Magyar Kupa-döntője előzi majd meg.

A napi belépők 1000 forintba kerülnek, a háromnapos bérlet 2000 forint, a diákok és a nyugdíjasok számára a napijegyek ára 500 forint. Széplaki István hozzátette, szeretnék, ha utánpótlás-csapatok is ellátogatnának az eseményre, részükre további kedvezményekkel készülnek a szervezők.

"Különleges lesz ez az idei Final Four, egyrészt azért, mert a nyolc csapatból négy még sosem szerepelt négyes döntőben, másrészt a magunk részéről a házigazda szerepköre miatt" - fogalmazott Ludvig Zsolt, a TEVA-Gödöllői RC vezetőedzője, aki szerint a férfiaknál a Kaposvár és a Kecskemét kiemelkedik a mezőnyből, míg a nőknél kiegyenlítettebbek az erőviszonyok. "A célunk nem lehet más, mint bejutni a vasárnapi döntőbe" - tette hozzá.

 

    A röplabda MK programja:

 

    március 1., péntek:

    férfiak, elődöntők:

Fino-Kaposvár - Dági KSE 16.30

Kádár Kecskeméti RC - MAFC-BME MAPEI 19.00

    március 2., szombat:

    nők, elődöntők:

TEVA-Gödöllői RC - Aluprof-TF-Budapest 16.30

Vasas Óbuda - Budapest Bank-Békéscsabai RSE 19.00

    március 3., vasárnap:

ülőröplabda, férfiak, döntő 10.30

férfi döntő 13.00

női döntő 16.00

 

 

Forrás: MTI

Címkék: röplabda,