Foci-Eb tippek: Ronaldo és Bale csapatai egymás ellen

2016-07-05
Portugália és Wales szereplése is meglepetés ezen az Eb-n. Ronaldóék még meccset sem nyertek a rendes játékidőben, mégis a döntőért játszhatnak. Wales viszont az 5 mérkőzéséből 4-et megnyert, amire igen kevesen számítottak a torna előtt.

Portugália - Wales

UEFA, EURO - Elődöntő

Tipp: Összes elkövetett szabálytalanság 27.5 felett

Unibet odds: 2.00

Tippmix odds: -

Kezdés: szerda: 21:00

 

Portugália eddig csak döntetlent játszott itt az Eb-n. Ötből ötször. Kuriózum a javából, és simán lehet, hogy úgy jut döntőbe, hogy a rendes játékidőben nem nyer meccset. Alig csúszott tovább Magyarország és Izland mögött, aztán szerdán mégis a döntőért játszik a luzitán együttes.

Wales viszont meglepetést meglepetésre halmoz. Meglepően érett futballt játszik, és nem véletlenül nyert meg az öt meccséből négyet. A csoportban Szlovákiát és Angliát verte, aztán a nyolcaddöntőben egy gyenge meccsen Észak-Írországot 1-0-ra, majd legutóbb Belgiumot 3-1-re. A belgák ellen hátrányból sikerült fordítani és nyerni, tényleg van tartása ennek a válogatottnak.

 

Ronaldo és Bale ezúttal egymás ellen

A két klasszis a Real Madridban egymást segítve nyeri a különböző címeket, ám most csak egyikőjük örülhet a végén. Ronaldónak két gólja van, mindkettőt ellenük lőtte. Bale mindhárom csoportmeccsen betalált, az egyenes kieséses szakaszban viszont ő sem villant ilyen szempontból. Ami viszont biztos, Ronaldo a frusztráltabb a két játékos közül.

 

Mire megy Wales Ramsey és Davis nélkül?

Ramsey, az Arsenal légiósa két gólpasszt is kiosztott Belgium ellen. Williams és Robson-Kanu góljánál is ő készített elő, nélküle Wales támadójátéka vélhetően kevésbé kreatív lesz. Davis pedig a védelemből esik ki, szintén fontos láncszem a gépezetben. A portugálok is izgulhatnak, hisz náluk William Carvalho eltiltott, de André Gomes és R. Guerreiro játéka is kérdéses. Ami még nagyobb probléma, hogy Pepének combizom-húzódása van, kihagyta csapata hétfői edzését. Ha nem játszik, óriási érvágás, ha játszik, akkor sem lesz 100%-os állapotban.

Várható kezdőcsapatok:

Portugália: Patricio-Soares-Pepe-Fonte-Eliseu-Danilo Pereira-Adrien Silva-R. Sanchez-Joao Mario-Ronaldo-Nani
Wales: Henessey-Chester-A. Williams-Collins-Gunter-Ledley-J. Williams-Joe Allen-N. Taylor-Bale-Robson Kanu

 

Unibet - 10.000 Ft kezdő bónusz

Ne várjunk sok gólt?

Jó kérdés lehet ez, hisz óriási a tét. Egyik fél sem mer majd igazán nagy kockázatot vállalni. Ugyanakkor az tény, hogy a portugálok védelme egészen kesze-kusza, főleg ha Pepe is kidől. Ugye a társa korábban -még az Eb előtt pl az angolok ellen Alves volt, aztán Carvalho, de egyikőjük sem vált be. Mondjuk ki, Alves lassú, Carvaljo pedig szintén. Fonte játszik Pepével, nem egy összeszokott páros. A széleken is állandóan variál a luzitánok mestere. Ugyanakkor a walesieknél hiányzik majd a kreatív manager, Ramsey, így pedig nem lesz könnyű meglepőt húzni. Wales túl lesz biztosítva, valahogy túl akarják élni a meccset, aztán ha Robson-Kanu vagy Bale képes kezdeni valamit támadásban, hát az nem lenne rossz, de az a fő, hogy gólt ne kapjon Wales válogatottja. Mivel lesz három belső védő, meg nagyjából 5 védekező középpályás, így Nani, Ronaldo vagy Sanchez előtt nem sok terület lesz. Felállt védelem ellen tud szenvedni a luzitán együttes, nem véletlen, hogy nem ontják a gólokat, és meccset sem tudtak nyerni ezidáig. Szóval a portugálok vélhetően örülnek Ramsey kiesésének, de így még defenzívebb lesz a walesi együttes. Meglepő lenne a gólzápor

 

Kevés gól, több szabálytalanság

A döntetlen sosem rossz tipp, ha a luzitánok játszanak. Jelenleg 3.05-ös oddsal bír a remi, simán bejöhet megint. bár tény, Wales pedig egyszer sem ikszelt, de minden széria megszakad valamikor. A 2.5 gól alatt opció is jónak tűnik, de 1.49-ért nem kihagyhatatlan ajánlat.

Nehéz tippelni bármire is, például jónak tűnik a szabálytalanságok száma 27.5 felett tipp 2.00-es odds mellett, de ha csak tologatják majd a labdát a csapatok, és várják a büntetőket, akkor nem jön be. Ugyanakkor bízzunk benne, hogy látunk majd támadó focit, főleg a portugáloktól. Sokkal több jól egy-egyező játékosa van Portugáliának, Ronaldo, Nani, Sanchez, vagy akár a szélső védők is bátran vállalkoznak. Persze ez nem idők legnyíltabb fociját produkáló portugál válogatott, de reméljük, hogy nem csak az időt akarják majd csorgatni. Ha lesz futball, akkor Ericksson spori sokszor fújja majd meg a sípját. Wales-nek vélhetően érdeke is lesz tördelni a játékot, és ha labdaszerzés után megindulnak a kapu felé, a portugálok is jobban teszik, ha a középpályán állítják meg Bale-éket akár szabálytalánság árán is. Talán ez a tipp, ami valóban játszható, és az odds is kiváló. Ráadásul itt is számít az extra 2*15 perc, amire elég jó esély van, ha Ronaldóék játszanak.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,