Rogán egyetért a vesztes trafikosok kompenzálásával

2013-05-08
Egyetért a Fidesz frakcióvezetője azzal, hogy kompenzálni kell a dohányboltpályázatokon vesztes trafikosokat.

 

 

    Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt, nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohányboltpályázaton. Közölte, a kormány keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket.

    Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta, egyetért a kormányfővel a kérdésben. Aki eddig cigarettakereskedésből tartotta fenn magát, tehát valóban trafikot üzemeltetett - bár nem sok ilyen ember volt az országban -, és indult a pályázaton, de nem nyert, azt kompenzálni kell - ismertette véleményét a politikus.

    Jelezte azt is, annak a híve, hogy mindent, ami jogszabályszerűen nyilvánosságra hozható, azt bármilyen pályázattal kapcsolatban meg kell tenni az eljárások lezárultával.

    Arra a felvetésre, miszerint több multinacionális cég is hirdetésben hívja a koncessziójogosultakat, hogy az ő üzletükben áruljanak dohányterméket, Rogán Antal azt válaszolta: a pályázati kritériumok világosak és egyértelműek voltak, azoknak meg kell felelni.

    Arra a kérdésre, hogy a dohánybolt-tulajdonosok esetleges összeférhetetlenségének szabályozása - például a településvezetők családtagjai esetében - felmerült-e, a frakcióvezető úgy reagált: ez a felvetés több problémát szülne, mint amennyi eredménnyel járna.

 

Forrás: MTI

Címkék: dohánykoncesszió,