Robbanásszerű növekedést hoz a mobil sportfogadási szektorban az 5G

2020-03-11
A Paysafe által a közelmúltban megjelentetett tanulmány szerint az 5G-technológia várhatóan komoly hatással lesz a mobil sportfogadási piacra, és a tétek gyors növekedéséhez fog vezetni.

 

Az online fizetési szolgáltató - mely olyan brandek tulajdonosa, mint a Skrill, a Neteller és a Paysafecard – anyaga az 5G technológia hatását vizsgálja három meghatározott piacon: az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban. A felmérés szerint a rendszeres sportfogadók 42%-a nyilatkozta azt, hogy az „5G megjelenésével többet fogadna az in-play opciókkal”. Ezen túlmenően 21% azt állítja, hogy növelni fogja azoknak a sportoknak a számát, amelyekre fogadni fog, ha az 5G technológia elterjedtebbé válik.

 

A jelentés egy online felmérésen alapul, mely során az Egyesült Államokban 2.506, Németországban 2.231, az Egyesült Királyságban pedig 2.269 felnőttet interjúvoltak meg. A megkérdezettek közel fele (48%) azt állította, hogy nagyobb valószínűséggel tesz meg fogadásokat mobilalkalmazás segítségével, ha szolgáltatója 5G kapcsolatot biztosít.

 

A megkérdezett közel 8.000 ember közül 31 százalék állította azt, hogy egyáltalán nem szerencsejátékozik az általa használt 4G szolgáltatás kapcsolati problémái miatt. További 27% aggódott amiatt, hogy kapcsolódási problémák miatt nem tud valósidejű téteket megtenni. Csak 14% mondta azt, hogy nem szoktak kapcsolódási problémái lenni fogadás közben (az USA-ban ez az arány csak 10%).

 

A tanulmány megállapította, hogy a csatlakozási lehetőségek javulásával az emberek sokkal magabiztosabbak lesznek a tétek megrakásában. „Az 5G nagy növekedési lehetőséget nyújt a mobil fogadási platformok üzemeltetői számára, mivel jobb keresést, gyorsabb tranzakciókat és fejlettebb játék közbeni funkciókat kínálhatnak általa.” – jelentette ki Daniel Kornitzer, a Paysafe üzletfejlesztési igazgatója. "Kutatásaink egyértelműen azt mutatják, hogy a fogyasztók várják azt az előrelépést és rugalmasságot, amit a vezeték nélküli kapcsolat ezen új szabványának megjelenésével jár."

 

Az egyik terület, amelyre Kornitzer összpontosított, a stadionon belüli fogadásokra irányult. Az 5G lefedettség várhatóan a legnagyobb stadionokon a következő évben rendelkezésre fog már állni, és a megkérdezett sportfogadók 41%-a azt mondta, hogy várhatóan többet fog fogadni, tudván, hogy könnyedén megteheti azt a meccsen való szurkolás közben.