Ritkán lottózik a rekorddöntő magyar lottónyertes

2020-04-28
Jelentkezett a március 28-i Ötöslottó sorsolás rekord jackpotjának nyertese

 

Az Ötöslottó eddigi legnagyobb főnyereményét (6,43 milliárd forintot) 38 hét halmozódás után nyerte meg egy játékos 2020. március 28-án. A nyerőszámok a 20, 33, 39, 50 és 64 voltak.

 

A szerencsés illetőnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kellett jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél, melyet a napokban meg is tett – olvasható a Pénzcentrum.hu oldalán.

 

A lottótársaság munkatársai szokás szerint felajánlották a nyertesnek, hogy névtelenül kitölthet egy úgynevezett nagynyertes kérdőívet, melyben információkat oszthat meg magáról a nagyközönséggel. Ebből a következők derültek ki: a milliárdokat érő szelvényt önálló, véletlenszerű számokkal játszotta meg. Az interneten tudta meg, hogy nyert, és először a párját értesítette a jó hírről.

 

A korábbi nagynyertesektől eltérően nem rendszeres lottózóról van szó, a rekordnyeremény gazdája évente csak pár alkalommal szokott szelvényt feladni, így semmiféle stratégiával illetve rituáléval nem rendelkezik. 

 

Elárulta még, hogy arra számít, hogy élete nagyon meg fog változni a nyeremény miatt, mely szerinte baráti és családi kapcsolataira is kihatással lesz.

 

És hogy mire költi a nyereményét? A játékos elmondása szerint tárgyi dolgokra, így autóra és lakásra biztosan jut majd a jackpotból, de be is fog fektetni belőle, amelyhez pénzügyi befektető segítségét is igénybe veszi. Emellett úgy nyilatkozott, hogy szűkebb családja is részesül majd az összegből.