Rekordot döntött a német sportfogadási szektor

2020-03-30
Felszálló ágban van a sportfogadás Németországban, 2019-ben 21 százalékos növekedést tudott elérni a szektor, és újabb liszenszek kiadása várható tavasszal.

 

A Pénzügyminisztérium adatai szerint a német játékosok körülbelül 9,3 milliárd euró értékben tettek meg téteket 2019-ben. A növekedés még meggyőzőbbnek tekinthető, ha figyelembe vesszük, hogy a múlt évben nem volt nagy nemzetközi labdarúgó bajnokság.

 

A német sportfogadási szövetség (DSWV) elnöke, Mathias Dahms elmondta: „A sportfogadás elérte a német társadalom központját, és népszerű szabadidős tevékenységgé vált. A közjó is profitál ebből: tavaly a sportfogadási szolgáltatók mintegy félmilliárd eurót fizetek be az államkincstárba.

 

Évekig tartó politikai viták után az év eleje óta folyik a sportfogadási szolgáltatók országos engedélyezési eljárása. A darmstadti illetékes regionális tanács szerint legalább 45 pályázat várható, az első engedélyeket tavasszal adják ki.

 

Dahms hozzátette: „Most a szövetségi államokon a sor, hogy megmutassák, hogy szabályozási keretük működik-e és hatékonyan tudják kezelni az engedély nélküli szolgáltatókat.”