Rekordot döntött a Brexit a brit fogadási piacon

2016-07-02
A Brexit nem csak Nagy-Britannia és Európa számára volt történelmi pillanat, hanem a brit fogadási szektor számára is.

 

Az Egyesült Királyságban egyetlen nem-sporteseményre sem fogadtak még ennyien, mint most a Brexitre: ez az esemény még a rendkívüli népszerűségnek örvendő királyi bébire érkezett fogadási volument is elhalványította – a fogadók a Financial Times becslése szerint 120 millió angol fontot (tehát körülbelül 46 milliárd forintot) tettek fel az EU-tól való elszakadás mellett vagy éppen ellen.

 

Ennek ellenére nem minden fogadóiroda ünnepli a britek váratlan döntését, miszerint elhagyják az Európai Uniót…

 

Emlékezetes, hogy a fogadóirodák többsége – melyek sikeresen megjósolták az előző két nagy brit politikai esemény végkimenetelét – azt jelezte, hogy az Egyesült Királyság nem lép ki az Unióból, és a „Marad” tábor oddsszát favorizálták és csökkentették egészen 2/9-ig. 

 

Az egyik legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill a hírek szerint 3 millió font (1 milliárd forint) forgalmat bonyolított a Brexittel, de végül nettó 400 ezer fontnyi (153 millió forintnyi) veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Graham Sharpe, a William Hill média kapcsolatokat irányító igazgatója úgy nyilatkozott, hogy „nagyon kevesen látták ezt előre”, és hogy veszteségük azért lett ekkora „mert nálunk többen fogadtak a „Menni”-re mint más fogadóirodáknál.” A cikk szerint a William Hillnél a fogadások 69 százaléka a „Menni” opcióra érkezett. 

 

A Sporting Index számára is fájdalmas volt a péntek este, mikor játékosai következetesen a „Menni” opciót favorizálták, ami „hat számjegyű veszteséget okozott a vállalatnak”. 

 

Más a helyzet a Ladbrokes-nál, mely „nagyjából hatszámjegyű profitot” könyvelhetett el, mivel csak „kisebb összegű nyereményeket” kellett fizetniük a náluk kis tétekkel a kilépésre szavazó ügyfeleknek. Matthew Shaddic, a Ladbrokes politikai szavazásokért felelős igazgatója szerint náluk a kilépésre 70 font, a maradásra 400 font volt az átlagos tét. 

 

A Paddy Power Betfair közel 80 millió fontos forgalmat bonyolított, és a CNN Money értesülései szerint a legnagyobb nyertesük 99 ezer fontot kaszált egy 18 ezer fontos fogadással. 

 

A Coralhoz és a Betfredhez körülbelül 1-1 millió fontnyi fogadás érkezett be – és a Betfred nyilatkozata szerint „kismértékű profitot értek el”, megjegyezvén, hogy „a nagyösszegű fogadások a Marad táborból érkeztek.”

 
Címkék: fogadás,