Rekordösszegben érkeztek fogadások az idei Kentucky Derbyre

2014-05-06
A Kentucky Derby fesztivál keretében megrendezett futamokra való fogadások beállították a 2012-ben felállított rekordot.

 

A louisville-i pályát üzemeltető Churchill Downs Inc. elnök-vezérigazgatója, Robert L. Evans elmondta, hogy a pénteki napon, a kancák versenyére, az Oaks-ra érkező fogadások, és az egész versenynapra való fogadások is rekord közeliek voltak, de elmaradtak a tavalyi évi eredménytől.

Pénteken, a teljes Kentucky Oaks versenynapra összesen 43,2 millió dollár értékben fogadtak a játékosok, mely 5,7 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben. Magára az Oaks-ra is 1,9 százalékkal kevesebben tettek, mint a tavalyi évi rekord. Az akkori 14,4 millió dollárral szemben, idén „csupán” 14,1 millió dollár értékben érkeztek tétek.

Az Oaksra egyébként 113.071 látogató volt kíváncsi, ami a harmadik legnagyobb közönség a verseny 140 éves történelmében. 

 

A szombati versenynapra, a Derby napjára 164.906 látogató zarándokolt ki a pályára, így ennyien lehettek élőben tanúi annak, ahogyan Californai Chrome beteljeíti az amerikai álmot.  Ez volt a Kentucky Derby történetének második legnagyobb közönsége.

A Derby napján a pályán összesen 11,9 millió dollár értékben fogadtak, ami 4 százalékkal több, mint tavaly. Az egész Derby versenynapra 23,4 millió dollár értékben érkeztek fogadások, ez 11 százalékos emelkedés a 2013. évihez képest

Összességében (minden forrásból) a Derby napján megrendezett futamokra 186,6 millió dollárnyi tét érkezett, ez 1 százalékos növekedés az előző évihez viszonyítva, és beállította a 2012-ben felállított rekordot. Magára a Derbyre azonban 1 százalékkal kevesebb fogadás érkezett mint tavaly, összességében, 129,2 millió dollár értékben.

A fogadók összesen 147,8 millió dollárt nyertek a teljes Derby napon, ez 79 százalékos visszafizetési arányt jelent.