Rekorddöntésre készül egy manchesteri pókeres

2012-05-17
Barry Denson megkísérli megdönteni a leghosszabb ébren töltött pókerezés rekordját, melyet jelenleg az amerikai Phil Laak tart, 115 órával.

 

Barry Denson, aki a manchesteri Nuts Poker League tagja, július 1-én a G Casino-ban kísérli meg a Guniess Rekordok Könyvébe „A Leghosszabb Maraton Pókerjáték” néven bejegyzett rekord megdöntését. A jelenlegi rekorder, Phil Laak 2010-ben a las vegas-i Bellagio-ban játszott folyamatosan 115 órán keresztül.

 

A szabályok meglehetősen egyszerűek. A játékosnak folyamatosan kell játszania, azonban minden órában tarthat egy ötperces szünetet. Ezeket az ötperces szüneteket lehet halmozni, tehát ha nem veszi ki minden órában, akkor utána egyben pihenhet egy nagyobbat. A rekord szempontjából mindegy, hogy keres-e a játékos a játszma végén, vagy sem. Laak annó 6.766 dollárral állt fel az asztaltól.

 

Van egy szabály, ami megnehezítheti Denson rekorddöntési kísérletét. A Guiness kikötötte, hogy az asztalnál ülő többi játékos nem játszhat egyszerre négy óránál többet. „Az egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogy elég embert találjunk, hogy játsszon velem.” mondta Denson a rekorddöntési kísérlet bejelentésekor. „Minél több játékosra van szükségünk, különösen a hajnali órákban.”

 

Ahogyan azt Laak is tette a CampSunshine.org-gal, Denson is jótékonykodik maratoni játszmája apropóján – ő a Help for Heroes alapítványt fogja támogatni, mely a brit katonákat segíti. „Magam is katona voltam, így örömömre szolgál, hogy pénzt gyűjthetek ilyen nemes célra.” – mondta Denson.

 

Ugyan könnyűnek tűnik, hogy valaki öt napig a pókerasztalnál üljön és játsszon, azért ez elég nehéz feladat. Mikor Laak 2010-ben beállította a jelenlegi rekordot, egy orvos folyamatosan monitorozta, hogy biztosak legyenek benne, hogy semmilyen módon nem kerül veszélybe az egészsége. Későbbi interjúiban Laak beismerte, hogy ahogy egyre jobban fáradt, egyre többet hallucinált, és az öt nap alatt több, mint 2 kilót fogyott.

 
Címkék: póker,