Rámozdultak az Apple okosórájára a sportfogadási irodák

2015-04-29
Már a William Hill, a Ladbrokes, a Coral, a Unibet és a Jumbo Interactive is megjelentette szerencsejáték appját az Apple napokban piacra dobott okosórájára, az Apple Watch-ra.

 

Óriási várakozás előzte meg az Apple új hordható eszköze, az Apple Watch és az ahhoz tartozó több mint háromezer app debütálását. Az új kütyüt a cég még tavaly szeptemberben, a két új iPhone 6 telefonnal együtt jelentette, de csak két hete vált előrendelhetővé, és április 24-én, pénteken került kereskedelmi forgalomba. A Watch-ot is az Apple termékeit szokásosan körülvevő hisztéria övezi: 24 óra alatt annyit adtak el belőle, mint az összes többi androidos okosórából összesen.

 

 

Nem meglepő, hogy az új őrületből a szerencsejáték szektor sem szeretne kimaradni: a Ladbrokes Australia és a William Hill volt az első, aki készen állt, hogy elfoglalja helyét a fogadók csuklóján, a premier óta pedig egyre-másra jelenti be a többi fogadóiroda is saját alkalmazásának a megjelenését.

 

A Coral megoldását az egyik legnagyobb online szerencsejáték szoftver fejlesztő, a Playtech szállította. A játékosok az app segítségével nem csak böngészhetik a fogadási kínálatot, de fogadásokat is adhatnak le különböző élő és jövőbeli sporteseményekre. Az app kezdetben nyolc sportágra enged fogadási lehetőséget, köztük focira és teniszre. A játékosnak egyszerűen meg kell érintetnie az óra kijelzőjén lévő Coral ikont, és egyből láthatja a fogadható sportágakat. Miután kiválasztotta az őt érdeklőt, megjelennek az éppen folyó, illetve a jövőben kezdődő események, a hozzá tartozó fogadási opciókkal, és már indítható is a fogadás. Az appban az aktuális fogadások státuszát is lehet ellenőrizni, valamint a korábbi fogadásokat is át lehet tekinteni. 

Nem a Coral egyébként az egyetlen, aki a Playtech-et választotta, a cég bejelentése szerint számos korábbi Playtech liszensz tulajdonossal tárgyalnak már az okosórás app saját arculatra szabásáról. 

 

A Unibet terméke nem olyan sokrétű, mint a Coralé, ezzel fogadni nem lehet, csak információkat lehet megjeleníttetni vele különböző labdarúgó mérkőzésekről és lóversenyekről. Ha valaki fogadni is akar, azt az órán keresztül nem, csak a mobiljáról teheti meg.

 

De nem csak a sportfogadó irodák haladnak a korral, az ausztrál Jumbo Interacive lottószolgáltató mindenkit megelőzve, már március végén bejelentette az Apple Watch-ra szánt applikációját. Ez az app egyrészt értesítéseket küld az aktuális nyereményekről és nyerőszámokról, másrészt lehetővé teszi azt is, hogy az új kütyüvel vásárolják meg a játékosok az online lottószelvényeiket. „Vannak olyan dolgok, melyről azonnal tudni akarsz, és egy óriási lottónyeremény minden bizonnyal ilyen.” – nyilatkozta a Jumbo CEO-ja, Mike Veverka.