Radium Boy magabiztos sikerét hozta az Ügetőderby

2013-08-06
A favorit Radium Boy győzelmével ért végét a vasárnap lefutott 99. Magyar Ügetőderby. Veljko Mazsity ráduplázott tavalyi győzelmére.

 

Vejko Mazsity idomárhajtó közepes startot vett a Hico Versenyistálló lovával, s az első kanyarból kiérve negyedikként helyezkedett a játékosok egyik kedvencével. Red Stone (Varga Sándor), és az egyik esélyesként emlegetett Racing Athlete (Vincen Pál) egyaránt hibával kezdett, így számukra hamar véget a 9 millió forint összdíjazású verseny. 

 

A vezetést Rózsakert (Juhász Balázs) vállalta magára, mögötte a verseny másik favoritja Royal Flesh (Márton Lajos) ügetett. Az erős kezdőtempónak köszönhetően libasorban haladtak a lovak. 1000 méterrel a vége előtt Radium Boy kapcsolt magasabb fokozatra, és jött föl a harmadik helyre. Észlelve a támadást Márton Lajos sem maradt tétlen Royal Flesh-sel. Az AMMA Rt. reménységét kivette a második spúrba, így megakadályozva annak lehetőségét, hogy Radium Boy mellette is elrobogjon.

 

A finisre fordulva továbbra is Rózsakert haladt az élen, de előbb Royal Flesh, majd Radium Boy előzte. Az utolsó százon (csakúgy, mint a tavalyi esztendőben Paperboy-jal) Mazsity „robbantott”, így négy hosszas sikert aratott. Royal Flesh és Rózsakert a két dobogós, de nagyon futott az általunk tippelt Reine Fille (Lakatos Csaba) is, aki negyedik helyen zárt. A Kabala Ménes Kft. által tenyészett Radium Boy 1:17,2-es kilométer átlagidőt ügetve nyerte a klasszikus futamot.

 

Radium Boy (fotó: kincsempark.hu)

 

A versenynap folyamán tizenegy futamot rendeztek a Kincsem Parkban. A Derby mellett a Pannónia Díj, és a Sinka József Emlékverseny emelkedett ki a programból.

 

A Pannónia Díjban a gyengén kezdő Orlando Bloom (Nagyvári Andrea amatőr) győzött, Őrangyal (Vicen Pál) és Palkó (Kovács Dóra) előtt. Kisebb meglepetésre a favorit Oguz (Fazekas Imre) csak ötödik. 

 

A Sinka József Emlékversenyben Kaizer Jamacan (Jiri Svoboda) révén a csehek ünnepelhettek. Night Lady (Hajnal Tibor) lett a második, az osztrák tréningből induló Miro’ Bi (Varga Sándor) pedig a harmadik. A favorit ebben a futamban is elmaradt a vártaktól, hisz Improve Kronos (Morvai Zsolt) negyedik a célban.  

 
Címkék: lóverseny,