Pörög a spanyol online szerencsejáték piac, új liszenszek kerülnek kiadásra

2015-06-22
A spanyol szerencsejáték hatóság által nyilvánosságra hozott adatok szerint az ország online szerencsejáték piaca jelentős növekedést ért el az idei év első három hónapjában.

 

Az idei év első negyedében a forgalom majdhogynem elérte a 2 milliárd eurót, ami 24,5 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen periódusához képest. A tiszta játékbevétel 13,4 százalékkal, 77,4 millió euróra nőtt ugyanebben az időszakban. 

 

A spanyolok körében továbbra is a sportfogadás a legnépszerűbb online szerencsejáték forma, mely az első negyedévben lezajlott összes szerencsejáték tevékenység 50,2 százalékát tette ki.

 

Az online póker 25,2 százalékos, a kaszinójátékok 23,7 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak, a bingó és egyéb játékok pedig csupán 0,9 illetve 0,06 százalékos fogalmi hányadot jelentenek.

 

A biztató adatok nyilvánosságra hozatalát követően jelentették be, hogy 12 új liszenszet biztosítanak a spanyol online szerencsejáték piacra, mely még tovább lendítheti az éves bevétel mértékét.

 

Többek közt az Eurobet, a Merkur Interactive, az SK365, a Novomatic, a Net Entertainment, a Bally Interactive, a Betclic és a PokerStars jutott újonnan engedélyhez, ők csatlakozhatnak tehát az idei évben az olyan szolgáltatókhoz, mint a William Hill, a 888 és a bwin.party, mely jelenleg a piacvezető szolgáltatónak számít.

 

A piac további bővüléséhez vezethet, hogy engedélyezik az online nyerőgépjátékokat is az olasz piacon. A Playtech már be is jelentette, hogy minden meglévő spanyol partnerének elérhetővé teszi online nyerőgépjáték portfolióját. Ebben olyan prémium játékok is szerepelnek, mint például a Paramount és Universal filmstúdiók által brandelt nyerőgépjátékok.