Pokertox - Botox kezelés pókereseknek

2012-11-21
Egy New York-i esztétikai sebész szerint a pókerjátékosok jelentik majd a botox legújabb nagy piacát.

 

Dr. Jack Berdy nemrég mutatta be a „Pokertox” nevű eljárást, mely Botox és egyéb arcfeltöltők segítségével segít a játékosok pókerarcának még profibbá tételében, tehát abban, hogy mindenfajta, az érzelmekre utaló arckifejezést elrejtsenek, ami segíthetne az ellenfeleknek abban, hogy megtippeljék, hogy vajon jó, vagy rossz lapokat tart a kézében a játékos.

 

Berdy több játékossal is konzultált arról, hogy szerintük mik azok a beszédes jelek, melyek önkéntelenül is elárulhatják őket a többi játékosnak. „Néhányan például, mikor egy olyan kártyát kapnak, ami tetszik vagy nem tetszik nekik, felhúzzák a szemöldöküket.” magyarázta Berdy a Huffington Post-nak. „Ha ez a megszokott reakció, akkor bizonyos területeket Botoxszal kezelünk, hogy minimalizáljuk ezeket a jeleket.” Másik ilyen beszédes jel lehet a száj sarkának fel- vagy lehúzása.

 

Míg néhány játékos még merevebbé akarja tenni a felső ajkát, hogy elkerülje az árulkodó jeleket, Berdy szerint a Pokertox blöfföléshez is használható. „Olyan helyekre is tudunk Botoxot juttatni, amitől úgy tűnik, mintha a játékosnak „mondanivalója” lenne, miközben valójában nincs.” – mondja.

 

Berdy számára a Pokertox egy olyan lehetőség volt, amivel ötvözhette a hivatását a szerencsejátékok iránti vonzalmával, és reméli, hogy az eljárással megüti a jackpotot, különösen mivel a Pokertox hatása csak három-négy hónapig tart, így folyamatosan ismétlődő beavatkozásra van szükség, ha a játékos fenn akarja tartani a kialakított kinézetét.

A szolgáltatás egy hete elérhető, de eddig még egy kliense sem volt, és sok pókeres, így például Josh Hale is meglehetősen szkeptikus az eljárást illetően. Hale, aki a World Poker Tour-on is részt vett, úgy véli, hogy az ötlet 10-15 évvel elkésett.  „A játék ma már nem a blöffről szól, manapság már sokkal inkább elemző a játék.” mondta. 

Jay Melancon, aki 10 éve él pókerezésből, úgy gondolja, hogy a Pokertox ára az, ami útjába áll a sikernek.

“A plasztikai sebészet drága. Nagyon magas téttel kell játszanod, ha azt akarod, hogy kifizetődjön, és ha olyan nyilvánvaló jelei vannak nálad bizonyos eseményeknek, nem kell, hogy ezt a játékos játszd.”

Ellen Leikind szerint, aki több pókeres könyv írója, a Pokertox „Briliáns marketing ötlet. Azonban vannak olyan jelek, melyeket nem lehet botoxszal eltüntetni. Ilyen például egy nyaki ér lüktetése, vagy az a szokás, hogy valaki igen beszédessé válik, ha jó lapjai vannak, vagy éppen az, hogy folyamatosan a zsetonjait fogdossa.”

 

Forrás: Hufingtonpost

 
Címkék: póker,