Pókeresek fogtak össze a beteg gyerekekért

2015-12-03
Egyedülálló kezdeményezés a jótékonysági pókerverseny, mely már 8 éve mozgatja meg a hazai játékosokat egy jó ügy érdekében.

 

563.000 forint gyűlt össze az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára a hétvégén megrendezett versenyen. Az alapítvány már 8 éve szervez hagyományosan november végére egy pókerversenyt, ahol nincs kötelező nevezési díj és nincsenek hagyományos nyeremények sem – a serlegeket leszámítva.

 

 

Bár ez egy szinte baráti küzdelem, hiszen nem óriási a pókerközösség Magyarországon, minden résztvevő adakozik és küzd a győzelemért, ahogy a beteg gyerekek is küzdenek a gyógyulásért. Tavaly Eszter és Máté javára gyűjtöttek: a kissrác, miután egy ritka agydaganattal kezelték egy biciklit szeretett volna kapni, a fiatal hölgyet, aki gyógyultnak lett nyilvánítva pedig főiskolai tanulmányaiban támogatta az alapítvány. Idén Edit és Virág részére gyűjtöttek, mindketten küzdenek még a betegséggel, de az anyagi támogatás, melyet a kemoterápiás kezelésükre fordítnak, minden bizonnyal javít a gyógyulási esélyeiken. 

 

60 játékos 6 asztalon kezdte meg a küzdelmet a Rubin Hotelben, míg a végén a legjobb három távozott a győzteseknek járó serleggel. „Szívből reméljük, hogy a már hagyománnyá vált Jótékonysági Pókerversenyünk sorozata jövőre legalább ennyi résztvevővel és ilyen jó hangulatban folytatódhat." –mondta Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke. 

 

 
 
Címkék: póker,