Poker Hall of Fame – megvannak az új tagok

Barry Greenstein-t and Linda Johnson-t választották a Poker Hall of Fame (Póker Hírességek Csarnoka) új tagjaivá szerdán, a hivatalos beiktatás a WSOP November Nine rendezvénye keretében lesz.

Greenstein, akit a “Póker Robin Hoodja” néven ismernek világszerte, miután több tornagyőzelme után járó gázsiját is jótékony célokra ajánlotta fel, három WSOP karkötő és két WPT győzelem tulajdonosa. 7,172,562 dolláros össz-nyereménye alapján minden idők 27. legjobb pókerjátékosa.

Johnson, akit a póker világában „A Póker First Lady-jeként” emlegetnek, szintén sikeres játékos – többek között egy 1997-es WSOP karkötője van – de nagy szerepe van a pókervilág építésében is. Johnson üzleti sikerei között tarthatjuk számon, hogy 1993-ban megvette a CardPlayer Magazint, megduplázta az oldalszámát, színvonalasabbá tette a magazint, majd elindította a CardPlayer Cruises-t. Amellett, hogy a Poker Tournament Directors Association és a PokerGive.org társ-alapítója, részt vállal a World Poker Tour és a Poker Players Association munkájában is.

“Hihetetlenül boldog vagyok, hogy beszavaztak a Hírességek Csarnokába. Szerencsésnek érzem magam, hogy az elmúlt 35 évben a póker ennyi szegmensében tevékenykedhettem.  Az, hogy ezt az ipar is elismeri, óriási megtiszteltetés.” mondta Johnson, aki Barbara Enright oldalán a második nő a Póker Hírességek Csarnokában.

A Hírességek Csarnokába való bekerülést egy háromlépcsős folyamat előzi meg. A WSOP első körben mindenki számára lehetővé teszi, hogy ajánljon egy jelöltet. Ezeket a neveket azután eljuttatják a Póker Hall of Fame vezetőtestületéhez, akik tízre szűkítik a jelöltek névsorát. Végül ezt a tíz nevet elküldik 17 szakújságírónak és a Hall of Fame 18 élő tagjának. A két legtöbb pontot kapó jelöltet iktatják be a Hírességek Csarnoka tagjai közé.

Az idei jelöltek között szerepelt még Annie Duke, Jennifer Harman, John Juanda, Marcel Luske, Jack McClelland, Tom McEvoy, Scotty Nguyen and Huck Seed. Mind a nyolcan továbbra is jelölhetőek lesznek egy későbbi választás során  - Greensteind és Johnson is jelöltek voltak a tavalyi szavazás során is.


Címkék: póker,