PokerStars megvásárolta a Full Tilt Pokert

2012-08-01
A PokerStars megállapodásra jutott az USA Igazságügyi Minisztériumával, 547 millió dollárt fizet a Full Tilt Pokerért.

 

A Full Tilt Poker 2011 nyarán került a csőd szélére, a pókerteremben világszerte leállt a játék, és a játékosok pénze bennragadt a pókerterem virtuális számláin, a vezetők ellen számos per indult.

A világ egykori második legnagyobb pókerterme megvásárlása iránt többen érdeklődtek, azonban az egyetlen komoly befektető a Bernard Tapie Csoport volt. A tárgyalások azonban több hónap után elakadtak, és kezdtek felröppenni az első pletykák, hogy a PokerStars is komolyan érdeklődik a Full Tilt Poker iránt.

A tegnap bejelentett megegyezés értelmében a PokerStars megszerezte a Full Tilt Poker vagyontárgyait, és kötelezte magát, hogy kártalanítja a Full Tilt Poker Egyesült Államokon kívüli ügyfeleit. 

A PokerStarsnak három év alatt kell teljesítenie az amerikai kormány részére az 547 millió dolláros vételár kifizetését, melynek egy része az amerikai ügyfelek kártalanítására szolgál. A PokerStars az amerikai ügyfelek felé fennálló tartozását röviddel az amerikai tevékenységének megszüntetését követően kiegyenlítette. 

A PokerStars egy elkülönített bankszámlát nyit a Full Tilt Poker nem amerikai ügyfeleinek rendezetlen egyenlegének fedezésére (184 millió dollár értékben), korlátozás nélküli kifizetéssel. A PokerStars megszakítás elérhető marad a nem amerikai játékosok számára.

 

Az Igazságügyi Minisztériummal kötött egyezséggel a PokerStars semmilyen jogsértést nem ismer el. A megállapodás kimondottan engedélyezi a PokerStars számára, hogy liszenszért folyamodjon az amerikai szerencsejáték hatósághoz, akár a PokerStars, akár a Full Tilt Poker branddel, hogy valódi pénzes pókerszolgáltatást indíthasson, amikor az állami vagy szövetségi kormány elfogadja az ilyen tevékenységre vonatkozó szabályozást.

 

A PokerStars egy új, független management kinevezése után a legtöbb piacon újra szándékozik indítani a Full Tilt Pokert. A Full Tilt Poker működését továbbra is Dublinból irányítják, de a szabályozó felügyelet a Man-szigetre kerül át. 

 
Címkék: online fizetés, póker,