Pljuscsenko visszalépett, bemelegítés közben megsérült

2014-02-14
A csütörtöki rövidprogram bemelegítése közben megsérült Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok klasszis műkorcsolyázója, ezért visszalépett a szocsi téli olimpia egyéni versenyétől.

 

 

A 2006-ban, Torinóban olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok versenyző egy sikertelen ugrást követően sokáig görnyedve maradt, láthatóan megrándult a dereka. A korábban komoly műtéten átesett Pljuscsenko erős fájdalomra panaszkodott és bár a közönség hosszan biztatta, végül úgy döntött: nem vállalja a versenyzést. 

Az Orosz Műkorcsolya Szövetség január 22-én döntött úgy, hogy a csapatverseny mellett Jevgenyij Pljuscsenkót indítja egyéniben is, holott az orosz nemzeti bajnokságon a sztársportoló csak második lett Makszim Kovtun mögött. Utóbbi viszont csak az ötödik helyen végzett a budapesti Európa-bajnokságon, ezért az orosz szövetség - zártkapus összevetés után - Pljuscsenko mellett döntött.

Az oroszoknak a férfiak között csak egy kvótájuk volt, így ugyanannak a versenyzőnek kellett indulnia egyéniben és a csapatversenyben is.

A téli olimpiák történetében először megrendezett műkorcsolya csapatversenyben múlt héten a Pljuscsenko vezette orosz csapat bizonyult a legjobbnak. A 31 éves Pljuscsenkónak az volt a negyedik olimpiai érme.

 

Forrás: MTI

Címkék: olimpia, téli sportok,