Pierro nyerte a 2012 Golden Slipper-t

2012-04-10
Pierro nyerte szombaton a világ legmagasabb, 3,5 millió dollár összdíjazású, kétévesek számára kiírt futamát, a Golden Slipper-t.


Nyakhosszal Pierro mögött Snitzerland futott be másodikként, a verseny favoritja, Samaready pedig erősen lemaradva, csak harmadik lett.

Ezzel megvan Gai Waterhouse negyedik Golden Slipper győzelme, előzőleg Ha Ha-val, Dance Hero-val és Sebring-gel sikerült nyernie.

A szombati győzelemmel Pierro eddigi karrierje során 2,36 millió dollárt keresett, veretlenségi sorozatát négy verseny óta tartja.


És, hogy a Golden Slipper kísérőrendezvényeiről is szót ejtsünk:

A sztároktól hemzsegő BMW Stakes-en bejött a papírforma, hiszen Manighar jó másfél méterrel nyerte a futamot.  Másodikként Americain, harmadikként Drunken Sailor futott be.

Ezzel a győzelemmel Manighar az első ló, aki megnyerte az Australian Cup (Gr.1),  Ranvet Stakes (Gr.1) és The BMW Stakes (Gr.1) hármast.

Manighar öt startjából négyet megnyert mióta Peter Moody keze alatt dolgozik.


Hasonlóan a favorit győzelmével végződött a Vinery Stud Stakes is, hiszen a csodálatos Mosheen fél hosszal vert rá a másodikként befutó Streama-ra.

A hároméves szupersztár ezzel sorozatban három Group 1 győzelmet tudhat magáénak, miután két előző versenyét - az Australian Guineas-t és a Rosehill Guineas-t – is nyerte. 

Mosheen karrierje 15 futamából 8-at nyert meg eddig, és több, mint 2,87 millió dollárt keresett tulajdonosának.


A Queen Of The Turf Stakes-en a tavalyi évhez hasonlóan More Joyous futott be elsőként. Az ötéves kanca több mint két testhosszat vert rá a másodikként befutó Miss Keepsake-re. A harmadik King’s Rose lett.

More Joyous legközelebb április 21-én fut a Group 1-es Doncaster Mile-on.


Elbuktak a favoritok a George Ryder Stakes-en: a futamot Metal Bender nyerte. Másodikként Rekindled Interest, harmadikként Secret Admirer érkezett a célba. A favoritok közül Mufhasa a 4., Rangirangdoo a 6., Love Conquers All a 10.,  Niagara pedig csak a 12. lett.


Címkék: lóverseny,