Phily Ivey beszáll a fantázia sport bizniszbe

2016-02-01
A póker szupersztár, Phil Ivey tulajdonában lévő új napi fantázia sport oldal, a PhillveyDFS hamarosan napi fantázia sport (DFS) versenyeket fog kínálni, többek közt az NFL, NBA, MLB és NHL ligákban.

 

Ivey számára nem idegenek az őt híressé és milliomossá tevő pókeren kívül más játékok sem. A hivatásos játékos a közelmúltban azzal került a hírekbe, hogy Atlantic Cityben, és Londonban is számolta a lapokat baccarat közben, a nyeremények kifizetése miatt mindkét esetben elhúzódó jogi csata folyik a kaszinókkal.

 

Az eredetileg New Jersey-ből származó, de ma már Las Vegasban élő játékos most a DFS felé fordította figyelmét, remélvén, hogy ez lesz a következő jól prosperáló üzlete. Ivey minden idők ötödik legnagyobb összegét kereste karrierje során élő pókerben (közel 24 millió dollárt), az on-line nyereményével (10,4 millió dollár) pedig harmadik a rangsorban, ám híres arról, hogy nagy összegeket veszít is szériában.

 

Az, hogy minden idők egyik legtehetségesebb pókerjátékosa a DFS felé fordul, mindenképpen jelzi a fantázia versenyek népszerűségének növekedését.

 

Ivey csapata

 

A piacvezető DraftKings-szel és FanDuel-lel ellentétben PhillveyDFS nem épít saját platformot a semmiből, és nem akar önálló játékos közösséget sem létrehozni, hanem az iTEAM Network-kel kooperál, amely kulcsrakész DFS platformot kínál az ügyfeleinek. 

 

Az iTEAM azoknak a cégeknek és márkáknak kínál szoftveres megoldást, melyek a DFS üzletágba kívánnak beruházni, ám nem rendelkeznek elég forrással vagy játékosállománnyal egy saját független oldal indításához. Ez azt jelenti, hogy Ivey nem az egyetlen ügyfelük – valójában az iTEAM számos DFS oldalt üzemeltet, ám ez elsőre nem nyilvánvaló, mivel a saját márkájukat az ügyfeleik brandjére cserélik, ahogy ez Phil Ivey esetében is történni fog.

 

A platform különböző játékosállományokat kapcsol össze, hogy jelentősebb versenyeket generálhasson, nagyobb kifizetésekkel, ami elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy versenytársként jelenhessenek meg az egyenként is több, mint egy milliárd dollár piaci értékű DraftKings-szel és a FanDuel-lel szemben.

 

„A Phil Ivey márka megjelenése alapvetően emelni fogja a hálózat-szintű játékos likviditást és összdíjazást” – nyilatkozta Gabe Hunterton, az iTEAM vezetője – „Már elindítottunk egy agresszív marketing és cselekvési tervet, amely alapján a PhilIveyDFS felhasználói azonnal be tudnak kapcsolódni a heti több mint 20 ezer dolláros profi kosárlabda versenyekbe, és közvetlenül kapcsolatba léphetnek Phillel.”

  

Bár ez a nyereményalap sem aprópénz, mindenképpen elhanyagolható méretű a DraftKings közelgő 4 millió dolláros fantázia kosárlabda világbajnokságához képest.

 

Jogi küzdelmek

 

A napi fantázia játékok jogi szabályozása meglehetősen összetett, a jogalkotók USA-szerte megszállottan próbálják eldönteni, hogy ez a piac legális-e. Pár vezető szerint a versenyeket engedélyezni kellene, mások szerint további vizsgálatok szükségesek, és ott van például New York állam főügyésze, Eric Schneiderman, aki dollármilliókra szeretné büntetni a DFS szervezőket. 

 

A helyzet tehát jelenleg bizonytalan. A nevadai szerencsejáték felügyelet már elhajtotta a DFS szervezőket, miután az „ezüst állam” főügyésze, Adam Laxalt kijelentette, hogy a DFS illegális. 

 

Ivey azzal, hogy egy külső platformot használ, látszólag biztosította tétjét, hiszen az iTEAM a tényleges szolgáltató, nem pedig ő személyesen. Ez volt az egyik oka annak, hogy Ivey ezt a hálózatot választotta.

„Több lehetőségem volt, de az iTEAM Network a megfelelőségre és a technológiára koncentrál, ez pedig jelentősen megkönnyítette a döntésemet.” – nyilatkozta Ivey.