Phil Ivey már fél milliárdot veszített idén

2013-08-07
A világ legjobb pókerjátékosának tartott Ivey karrierjének legnagyobb vesztő szériáját éli meg 2013-ban.

 

Phil Ivey-t régóta a világ legjobb pókeresének tartják, nem nagyon találni olyasvalakit, aki elvitatná irigylésre méltó eredményeit. Mióta 1998-ban először ért pénzdíjas helyre élő bajnokságon, a most 37 éves Ivey kilenc WSOP karkötőt és 17.649.220 dollárt (közel 4 milliárd forintot) gyűjtött be. A póker Tiger Woods-szaként is emlegetett Ivey online készpénzes egyenlege ugyanilyen lenyűgöző - az a 19.242.744 dollár (4,3 milliárd forint), amit saját neve alatt keresett a Full Tilten, az online póker valaha volt legnagyobb nyertesévé teszi.

 

Hihetetlen sikerei ellenére a 2003-as év olyan kezd lenni Ivey számára, melyet valószínűleg igencsak szeretne elfelejteni.  Az élő bajnokságokon Ivey idén eddig csak 131.746 dollárt keresett – ennél rosszabbul sose ment neki, még 2011-ben sem, mikor bojkottálta a WSOP-t amiért a Full Tilt nem fizette ki a játékosait.

Online eredménye még gyászosabb… A Full Tilt Pokeren, ahol most a „Polarizing” nicknév alatt játszik, jelenleg 3.232.426 dolláros (728 millió forintos) vesztesége van, melyből 2.980.086 dollár idénről származik. Ivey ezzel az idei év második legnagyobb lúzere Gus Hansen mögött, aki idáig 4 millió dollár veszteséget könyvelhetett el.

 

Számos oka lehet, hogy miért sikerül ilyen gyengére Ivey 2013-as éve – többek szerint belejátszik a motiváció hiánya, hiszen már mindent elért, amit egy pókerjátékos elérhet. Mások arra hívják fel a figyelmet,hogy az egyre több fiatal, sikerre éhes játékossal szemben már nincs akkora előnye, mint egykoron. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak belefutott egy rossz szériába, ami természetes része a profi játékosok pályájának.

Bármi is az oka, a póker világa egyre nagyobb érdeklődéssel figyeli, hogy hogyan kecmereg ki Phil Ivey lenyűgöző karrierjének egyik legnagyobb lejtmenetéből.

 
Címkék: póker,