Phil Ivey és társai milliókkal tartoznak a Full Tilt Poker-nek

2012-02-03
A Bernard Tapie Csoport ügyvédje, Behnam Dayanim által a Gaming Intelligence-nek eljuttatott közleménye szerint, számos nagy kaliberű profi játékos Full Tilt Poker felé fennálló tartozása miatt csúszik a pókerterem és a Tapie Csoport közti megállapodás.


Dayanim elmondta, hogy Phil Ivey, David Benyamine, Erick Lindgren, Mike Matusow és Barry Greenstein is azok között a játékosok között van, akik 10-20 millió dollárral tartoznak a Full Tilt Poker-nek. A tartozásokra akkor derült fény, mikor a Tapie Csoport átvizsgálta a Full Tilt Poker pénzügyi helyzetét.


“A vizsgálatok során kiderült, hogy a pénzügyi helyzet rosszabb, mint amire számítottunk” mondta Dayanim a Gaming Intelligence-nek. „Nem akarunk egy rakás emberrel pereskedni, így megpróbálunk velük tárgyalni, de nem nagyon haladunk. Nem ez az egyetlen oka annak, hogy megakadtak az eladással kapcsolatos folyamatok, de ez egy lényeges ügy. A vállalat rosszabb anyagi helyzetben van, mint reméltük.”


A vizsgálódások során kiderült gondok ellenére a cégen belüli források úgy vélik, hogy a hónap végéig a Full Tilt Poker-nek sikerül megegyeznie az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával.


A PokerNews-nak tegnap sikerült interjút készítenie Dayanim-mal, aki elmondta, hogy a Full Tilt Poker-nek tartozó játékosok nem nagyon mutatnak hajlandóságot az ügy megoldására. Néhány játékos állítólag csak akkor hajlandó visszafizetni a tartozást, ha a pénz egy olyan alapba kerül, amiből aztán a játékosokat fogják kifizetni.

Dayanim szerint, ha ezt az ügyet nem sikerül megoldani, nem fogják tudni megkötni a megállapodást, és így nem fogják tudni kártalanítani a játékosokat sem.


Címkék: póker,