Perlik a lottótársaságot az 1,5 milliárdos nyeremény miatt

2019-09-09
Két visszaeső bűnöző beperelte a Camelot brit lottótársaságot, mert nem akarják kifizetni a 4 millió angol font értékű kaparós sorsjegy nyereményüket.

 

A brit bulvársajtót augusztus végén bejárta a hír, hogy két sorozatbűnöző, Mark Goodram és Jon-Ross Watson beperelte a Camelot lottótársaságot, amiért az visszautasította annak a 4 millió angol font, tehát közel 1,5 milliárd forint értékű nyereménynek a kifizetését, melyet kaparós sorsjegyen nyertek.

 

A Camelot azért nem fizet, mert adatbázisa szerint a nyertes szelvényt bankkártyával vásároltak, azonban a büntetett előéletű nyertesek egyikének sincs bankszámlája, ugyanakkor mindketten követtek már el lopott bankkártyával bűncselekményeket a múltban. A Camelot ezért azt feltételezte, hogy a sorsjegyet „a [kártya] tulajdonosának hozzájárulása nélkül megszerzett pénzeszközökkel vásárolták”.

 

A két férfi azóta felbérelte Henry Hendron ügyvédet, akinek épp most járt le a hároméves felfüggesztése, amit azért érdemelt ki, mert kábítószerrel látta el tizenéves barátját, mely végül a halálát okozta. Hendront a hírek szerint július végén ismét felfüggesztették, miután nem volt hajlandó, vagy nem tudta visszafizetni azt a 650 fontot, melyet egy olyan potenciális ügyféltől kapott, akit végül nem képviselt.

 

Mark Goodram

 

Hendron beadványában mindenesetre azt állítja, hogy ügyfelei hajléktalanok, ezért voltak rákényszerülve, hogy egy barátjuk bankszámláját használják a segélyek kapcsán is. Azt állítják, hogy az egyik ilyen barátjuk bankkártyájával vették a nyertes kaparós sorsjegyet is egy Waitrose szupermarketben.

 

Hendron azt mondja, hogy a férfiak azt állítják, hogy „a számlatulajdonos teljes felhatalmazást adott nekik arra, hogy ezeket a pénzeszközöket használják fel az öt kaparós sorjegy megvásárlásához.” Azt is kijelentették, hogy nincsenek elérhetőségi adataik a kártya tulajdonosához - egy ember, akiről csak annyit tudnak, hogy 'John', Boltonból.

 

 

A Camelot válasza az, hogy a Waitrose áruházlánc csalásokkal foglalkozó osztálya lenyomozta a kártya tulajdonosát, aki azt mondta, hogy soha nem engedélyezte a tranzakciót. Camelot azt állítja, hogy a bűnözőknek kell bizonyítaniuk, miszerint „a bankkártyát a számlabirtokos engedélyével használták”.

 

Időközben Watsont augusztus elején ismét elítélték, ezúttal bántalmazásért, miután forró sajttal dobált meg egy étteremtulajdonost… ez a 70. ítélete. Ezúttal nem került börtönbe, miután beleegyezett, hogy megfizet 200 fontnyi büntetést, 100 fontot az áldozatnak és viseli a bírósági költségeket – úgyhogy most aztán tényleg nagy szüksége lesz a nyereményre…