Perel a letiltott sportfogadó

2013-05-06
Amikor vesztett, jó volt, mikor nyerni kezdett, korlátozták a fogadásait.

 

35.000 ausztrál dollárrra, vagyis több, mint 8 millió forintra perli Robert MacMillan ausztrál sportfogadó a Paddy Power csoporthoz tartozó Sportsbet nevű fogadási oldalt. 

 

Az 55 éves férfi 2005-ben regisztrált az oldalra, és semmi érdekellentéte nem volt az oldal üzemeltetőivel, igaz, nem is volt szerencséje, a legtöbbször veszített. Ám 2012 vége felé egy 5 hetes nyerő széria vette kezdetét, ami során 22.500 ausztrál dollárt nyert, ebből 14 ezret egyetlen nap alatt december legvégén. Amikor az újévben nagy lendülettel ismét fogadni szeretett volna, döbbenten vette észre, hogy korlátozták opcióit. Nem tudott többet többszörös illetve dupla fogadásokat megtenni, ami ellehetetlenítette fogadási tevékenységét. 

 

MacMillian az ausztrál bírósághoz fordult, feljelentésében kifogásolta, hogy vesztési szériájában nem lépett közbe a cég,  amikor nyerni kezdett, egyből leállították őt. 35.000 dollárt követel kártérítésként a cégtől. Már meg is történt az első meghallgatás, mely során a Sportsbet félvállról próbálta venni az ügyet; Adrian Ryan, a Sportsbet ügyvédje kifejtette, hogy a felhasználási feltételekben benne van, hogy a cég fenntartja a jogot arra, hogy a játékosokat korlátozhatja játékukban, illetve teljes egészében el is utasíthatja tétjeiket. Fenntartásait fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy az ausztrál bíróság egyáltalán jogosult-e a pert lefolytatni, hiszen a Sportsbetnek az északi területekre kiadott liszensze van. 

 

A bíróságot nem ijesztette meg az ellentámadás, felszólította Adrian Ryan-t, hogy május 31-ig terjessze be cégének a vádakra adott hivatalos válaszát.

 

A pert tehát később, leghamarabb júniusban tárgyalják, és a döntés hatással lehet a többi, a kontinensen történő fogadási esemény feltételeinek a megformálásában illetve átformálásában is.