Pénztárgépek - Az NGM tarthatónak véli a határidőt

2013-05-14
A gyártók szerint tarthatónak tűnik a pénztárgépek átállításának június végi határideje - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyi helyettes államtitkára kedden.

 

Varga Mihály miniszter vezetésével a múlt pénteken volt egyeztetés a kérdésről a pénztárgépek gyártóival, valamint az adóhatóság és az engedélyezési hatóság képviselőivel - mondta a helyettes államtitkár, aki bár bizakodó, nem zárta ki, hogy gondot jelenthet a számítástechnikai alkatrészek tömeges beszerzése.

Pankucsi Zoltán hozzátette: az adóhatóság figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat, és nem fogja megbüntetni azokat, akik önhibájukon kívül nem tudják határidőre lecserélni pénztárgépeiket.

A technikai háttérről elmondta: azoknál a pénztárgépeknél, ahol már jelenleg is működik elektronikus napló, elegendő lesz egy szoftverfrissítés, míg a többi gépnél a hardver cseréjére is szükség lesz.

A gyártók tájékoztatása szerint a tesztelések befejeződtek, és az engedélyezési hivatalhoz is befutottak az első kérelmek - közölte a helyettes államtitkár.

 

Forrás: MTi

Címkék: trafik,