Pénteken kezdődik a Póker Európa Bajnokság

2013-04-10
Az International Federation of Poker szervezésében április 12-15 között Cipruson, Paphosban rendezik meg az Európai Nemzetek Kupáját, azaz a Póker Európa Bajnokságot.

 

Ez a torna lesz az első olyan élő pókeres rendezvény, ahol nem lesznek sem fizikai kártyalapok, sem pedig osztók - a bajnokságot ugyanis egy új technológia, az IFP Match Poker segítségével bonyolítják le. 

 

Minden játékos okostelefonon fogja megkapni a lapjait, és mind a 14 asztalon zajló játékot rögzíteni fogják, így a későbbiekben is visszanézhető és elemezhető lesz a parti. A Match Pokernek köszönhetően az azonos pozícióban ülő játékosok minden asztalnál ugyanazokat a lapokat fogják kapni, így tovább csökken a játékban meglévő szerencsefaktor, illetve látható lesz az egyes játékosok játékstílusának különbsége. 

 

A tornán 14 nemzet vesz részt: Ciprus, Bosznia-Hercegovina, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Szerbia és Spanyolország. 

 

A magyar csapat 2012 novemberében, a Montesino Kártya Casino-ban nyerte el az indulás jogát. A magyar csapatot Gál Tibor, Vasiljevic „Marko” VID, Simon Tibor, Csongor Tibor, Harkály Dávid, és a csapatkapitány Sütő András képviseli majd.

 

A versenyről a legjobb 6 nemzet jut tovább az IFP Világbajnokságra, melyet 2013 végén rendeznek Londonban.

 
A magyar csapat
 
 
Címkék: póker,