Overdose testvére beszorult a startgép alá, mégis nyert Pozsonyban

2014-04-15
Opium Bullet, Overdose féltestvére vasárnap egy 3300 euró összdíjazású, 1400 méteres versenyben kezdte meg hároméves szezonját.

 

A futamra hat telivért neveztek, Opium Bulletet vezették be elsőnek, ám az utána következő lovak annyira lökdösték a startgépet, hogy az kissé megmozdult, Overdose féltestvére pedig ijedtében felágaskodott, hanyatt vágta magát, és beszorult a startgép alá. Csak azért nem esett komolyabb baja, mert nem próbált meg magától szabadulni, hanem talán ösztönösen hagyta, hogy az ott lévők a lábainál fogva húzzák ki alóla.

 

Mikóczy Zoltán elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy ezután csak azért döntöttek az indulása mellett, hogy a lóban ne maradjon rossz emlék, ne legyen később problémája a beállásból, ne arra emlékezzen, hogy hanyatt vágta magát, hanem, hogy futott egy jót. Az eredmény és a forma ekkor már nem érdekelte Mikóczyt, ám Opium Bullet a stresszes helyzetet követően egy nyakhosszal meg tudta nyerni versenyét nyergében a régió egyik legjobb zsokéjának tartott Jaroslav Línekkel.

 

Mikóczy Zoltán a verseny előtt a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, hogy amennyiben lova jó formát mutat, úgy a következő versenye a május elsejei müncheni 1300 méteres Ezüst Ostor, a Silberne Peitsche lehet.

 

Címkék: lóverseny,