Overdose két-három versenyen állhat rajthoz Dubaiban

2012-01-12
Overdose két, vagy maximum három versenyen állhat rajthoz Dubaiban, ebből az egyik az eseménysorozatot lezáró március 31-i World Cup egyik futama lesz.Erről Mikóczy Zoltán, a versenyló társtulajdonosa beszélt a Digi Sport csütörtöki Reggeli Start című műsorában.


Mikóczy elmondta, hogy Overdose az utazást jobban bírta és sokkal kevesebb energiát vett el tőle, mint gondolták, de úgy érzi, nagyobb következtetéseket még korai lenne levonni a ló állapotából.


A társtulajdonos szerint Overdose legkorábban január 20-án állhat rajthoz, azon a versenyen, amelyet a versenylovak részére kifejlesztett, többrétegű mesterséges felületen, az úgynevezett tapetán rendeznek. Indulása attól függ, hogy magyar színekben versenyző ló miként alkalmazkodik az időeltolódáshoz, valamint, hogy ez a felület mennyire felel meg a pataszerkezetének. Mikóczy szerint ez néhány napon belül fog eldőlni.


„Ha vállalható, akkor nagyon szívesen futnánk az első versenyt ezen a felületen, ha nem, akkor marad a klasszikus gyeppálya” – fogalmazott a tulajdonos.  


Mikóczy szerint ezt követően 4-5 hét múlva, februárban jöhet szóba egy másik verseny, a fő cél pedig a március 31-i Dubai World Cupon való indulás. 


„Arra a napra lényegében két sprintversenyt írtak ki, az egyik egy 1 millió dollár összdíjazású futam, amit gyeppályán futnak, a másik egy dupla akkora díjazású, tehát 2 millió dolláros verseny, amit viszont tapetán rendeznek” – mondta Mikóczy, majd hozzátette, hogy Overdose olyan képességszámot kapott, ami alapján a világ legjobb lovaival szemben kell megméretnie magát, olyanokkal, amelyek Angliából, Franciaországból, Amerikából és Ausztráliából érkeztek Dubaiba.Címkék: lóverseny,