Overdose féltestvére Group III. versenyen fut Münchenben

2014-04-29
Opium Bullet május 1-én, csütörtökön a Group III-as, 1300 méteres Ezüst Ostorban fut Münchenben.

 

Overdose esetében sokáig óriási teher volt a veretlenség. Opium Bulletnél ez nem áll fenn, így nyugodtabban kereshetjük azt a távot ami a legjobban megfelel a számára, most megpróbáljuk a hosszabb sprint távon egy az eddigieknél jóval komolyabb mezőnyben, a Group III-as 1300 méteres müncheni Silberne Peitschében – mondta Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak. 

Opium Bulletet ezúttal egy kiváló sprinterlovasnak számító angol zsoké viszi, és ugyan ez Mikóczy Zoltán választásában nem játszott szerepet, de Robert Havlin korábban nyert már két versenyt Overdose és Opium Bullet anyai féltestvérével, Poppet's Lovein-nel is.

 

Opium Bullet április 13-i pozsonyi versenyét követően már említetted, hogy talán egy német Group III-as versenyben indulhat legközelebb. Akkor az Ezüst Ostort, azaz a müncheni 1300 méteres Silberne Peitschét nevezted meg.

Mikóczy Zoltán: Vasárnap részletesen is átbeszéltük pozsonyi lovasával, Jaroslav Línekkel a két hete futott versenyüket, milyen impulzusok érték őt, és mit gondol. Szerinte, ha a május 11-i Nemzeti Díjat választanánk a Kincsem Parkban, azt Opium Bullettel ő "könnyen megoldaná", ám vélhetően ez a mérföldes táv a felső plafon ahol a ló futhat. Én viszont úgy gondolom, hogy Opium Bullet inkább rövidtávú ló, így megpróbáljuk a hosszabb sprint távon egy az eddigieknél komolyabb mezőnyben, így a Group III-as Silberne Peitschét választottam.

 

Amibe több mint 30 lovat neveztek, és végleges startlista ugyan csak kedden lesz, de az állva maradtak között számos olyan német és francia tréningben álló idősebb lovat találunk, akik már bizonyítottak Group-versenyekben, győzelmek mellett számos dobogós helyet is szerezve.

Mikóczy Zoltán: Overdose esetében sokáig óriási teher volt a veretlenség. Opium Bullet esetében ez nem áll fenn, így nyugodtabban kereshetjük azt a távot ami a legjobban megfelel a számára.

 

Az eddigi három futásából túl sokat nem tudhattatok meg. Elsőre zölden, azaz éretlenül futott, másodjára még sok volt neki a mérföldes táv, harmadjára pedig egy veszélyes incidens zajlott le a startnál, Opium Bullet elfeküdt és beszorult a startgép alá. Így is nyert, de nyilvánvalóan nem lehetett képes tudása maximumát adni.

Mikóczy Zoltán: Azért választottunk számára az eddigieknél erősebb mezőnyt, hogy tisztábban láthassunk, és a müncheni futása alapján tervezhessük számára a jövőt. Hangsúlyozom, hogy Opium Bullet még mindig formálódik, és nem tekinthető teljesen kész versenylónak.

 

Ki lesz a lovasa?

Mikóczy Zoltán: Az angol Robert Havlin, aki nem csak tapasztalt és sikeres zsoké de vállalja azokat a nehezebb szituációkat is, amiket egy sprintverseny megkíván.

 

Tavaly több, mint 60 versenyt nyert Angliában, amik mellé százötven dobogót is szerzett. A legtöbbet a 2012-es angol tréner sampionnak, John Gosdennek lovagol. Korábban nyert versenyt az Overdose-t Ascotban legyőző Prohibittel, és kétszer Overdose másik anyai féltestvérével, Poppet's Lovein-nel is.

Mikóczy Zoltán: 2012-ben pedig ő nyerte az Olasz Derbyt.

 

 

SILBERNE PEITSCHE

2014. május 1. • Galopprennbahn Riem, München

Group III. • 1300 méter • 55.000 EUR összdíj

 

Forrás: Pannónia Overdose

Címkék: lóverseny,